Sidor

torsdag 28 juni 2012

Collet Brut N.V o lite blandade snacks. En lugn stund..

På tu man hand, nästan
Någon dag hemma och trebarnslivet har på allvar börjat ta sina tuggor på nerver, sömn och pedagogisk kreativitet. Inte alltid det lättaste för två strukturerade vanemänniskor med listmani att inte veta hur nästa timme, halvtimme eller minut ska te sig. Bara att gilla läget och lira med i den mån det går. För hur kaotiskt det än må vara finns det gott om guldkantade stunder, för att inte tala om alla som komma skall.

Senkvällslyx
När de stora, hm jo i förhållande, barnen somnat har vi hittat små vuxentids luckor. Varför inte lite bubbel för att förgylla? Collet Brut N.V (varuprov, nr 7777, 249 kr) var riktigt trevlig i en fräsh, lätt till medelfyllig stil. Allt finns på plats från citrustvist, gulgröna äpplen, en dutt mineral ,fräsh bitande syra och en hyfsat lång eftersmak med honung och mer citrus. Om det finns något att invända mot är att det känns något anonymt i en stil som tilltalar många men inte sticker ut. Å andra sidan behöver det inte vara något dåligt. Priset på 249 riksdaler känns, om man bortser från Champagnes allmänt överprissatta prisbild, helt ok. (86-87p)

För att ladda batterierna till senkvällens drappningar behövs lite tilltugg. Jag har hittat min absoluta tilltuggsfavorit i OLWs naturchips, Sourcream och union. Kan vara politiskt inkorrekt att gilla chips i den  milda grad som jag, men attan vad gott det är med just dessa. Har provat det mesta i chipsväg men inget kommer i närheten. Är en perfekt balans mellan krydda, knaprig konsistens, fetma och sälta.

Svårhittade snacks
Just denna kväll får dock chipsen trevligt sällskap, Åkessons Rostade nötter (varuprov, finns tyvärr bara i Kiviks Musteris butik och på Kronovalls vinslott) har en mild sälta, är lätt barbequekryddade och allt i en god mix av cashewnötter, pistagekärnor, mandlar och jordnötter. Det jag gillar främst är rostningen och att de är så pass milt kryddade.

Tills nästa gång. Läget är under kontroll, tror jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar