Sidor

söndag 29 januari 2012

Bollinger Special Cuvée Brut N.V. Barnvakt..

Bolly, husskumpa? Jo ja tackar ja
Ja just ja, vi skulle ju ha barnvakt i helgen. Hade inte glömt bara förträngt lite lätt, och jo det var riktigt skönt att få en kväll, en natt och en frukost helt i lugnt vuxentempo. Fantastiskt tacksam att vi har möjlighet att få till denna sortens hjälp, och även om det är underligt härligt med en stund för oss själva är det ändå bäst när familjen är återsamlad. Spelar ingen roll hur länge, eller hur kort, jag är borta från barnen men helt hel är jag inte.

Jaja, åter till den barnfria kvällen. Klart man måste lyxa lite när man har huset för sig själva, ni har väl hört talas om BF. Eftersom den bättre hälften är i det tillstånd då det inte förtärs så värst mycket alkoholhaltig dryck fick det bli en halva bubbel, fast ändå det bästa huset förmår. Eftersom jag inte hade någon halva hemma fick det blir det bästa som huset med den gröna skylten förmådde. Alltså, Bollinger Special Cuvée Brut N.V. (nr 7418, 209 kr, 375 ml).
Mera Bolly tack
En bred fyllig doft med både citrusfrukt, gula äpplen, musselspa och lite brödighet. En finstämd sak som är riktigt skön i en tillgänglig, rund men ändå personlig stil.

Smaken är också åt det fylligare hållet, vispa bort lite bubblor och du får kvar en svagt masserande mousse med mer en balanserad kompott av gula äpplen, citrus, aningen skaldjursmineral och en hint brödighet.

Avslutet stramar upp med lite grape bitterhet, lite mer gul frukt och en känsla av blöta stenar. Eftersmaken är lite kort till en början men växer på sig med lite högre temp och luft. (88-89p)

En riktigt skön dryck som, när det serverades för kallt, försvann fort i en ström av opersonlighet men som med värme och visp blev den fylliga omfamning som jag mindes den som. Mycket möjligt att halvflaskan var lite brådmogen men vad gör det, fyllig, charmig och underbart läskande i en husstil som sitter som en smäck även i vårt hus. Möjligen den bästa standardblandning,  i fylligare stil, som kan uppbringas oberoende på var du befinner dig i vårt avlånga land.

Men var är pralinerna?
Passade inte riktigt till praliner och importerade jordgubbar, men fasiken så lyxigt det kändes framför brasan när snön singlade ner utanför.

Mer ost än bröd? Yepp!
Mycket bättre till kvälls, kvälls vickningen som bestod av toast, brie, chorizo och fikonmarmelad, yummi.

Tills nästa gång. Ordningen återställd...

12 kommentarer:

 1. Fasen vad romantiskt - du vet väl att det inte går att buffra upp med barn va?!

  Själv har jag inte hittat lägenhetens champagne :(

  Mer ost än bröd - check. Uppe i ottan - check. Fläsksida i ugnen sen igår - check.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, hoppas verkligen inte det ;).

   Ja såg fläsksidestatusen, blev mer än måttligt nyfiken. Hoppas på ett inlägg å det snaraste, annars har du lyckats bra med att väcka aptiten på sistone.

   Radera
 2. Billecart-Salmon Brut Rosé (nr 7758-02 är den klart bästa halvan på SB.. om man pratar rosé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rosé skumpa är relativt outforskat och framförallt på halva. Men hur är det med status? Såg att den endast fanns i Nacka, Sickla och där är man ju aldrig ;).

   Radera
 3. Wooooot... Det tar 6 minuter att cykla till Sickla hemifrån. :) Tack för tipset Anonym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du rastat cykeln nu??, Ne just, får bli imorn. ;)

   Radera
 4. Ah, trevligt med lite Bolly! Det har nog blivit min husskumpa ;-) "Ostmackorna" såg mycket smarriga ut! Ha det gott - kan rapportera att Birka Princess har ett whiskysortiment som t o m kan få en vinnörd imponerad... :-) /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nog är det trevligt allt ;). Mycket smarriga, väldigt enkla och mitt i prick till en fylligare skumpa.

   Vet inte om jag ska ta det där sista med en nypa salt, när en vinnörd går på whiskey brukar han/hon inte vara så petig med vad som stoppas i bara det har slunkit ner tillräckligt gott vin innan ;).

   Radera
  2. Hehe, sant! Efter lite Willi Schaefer Auslese så kan det nog vara lite småsmarrigt med The Famous Grouse ;) Eller inte...

   Radera
  3. Haha, eller hur, sprit som sprit ;).. Ne men det känns verkligen som att båtföretagen satsar strategiskt på Whiskey marknaden. Lite trist att det är lite skralt på "fine wines" avdelningen. Le Serran knaprar ju du till frukost ;)

   Radera
 5. Den verkar ha kvalat från BS i januari så det är nog därför den inte finns i så många butiker ännu!
  Men då kan man ju beställa hem den från depån på två dagar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förklarar status, tack ännu en gång för att du uppmärksammat mig. Ska testa när tillfälle ges.

   Radera