Sidor

lördag 18 februari 2017

Domaine Léon Barral Faugères Jadis 2013

Det är intressant att försöka återgå intrycken av ett vin som jag verkligen gillar men när jag börjar skriva låter det inte alls bra. Hur gott låter det till exempel med en småfunkig doft av krut, mörka bär och bondgårdsspillning? Nja, kanske inte den bästa beskrivningen för att få det att vattnas i munnen.

Men vattnas i munnen gör det verkligen av den småfunkiga, skitigt polerade doft som stiger ur glaset. Det finns något hämmat ohämmat på samma gång. En balans mellan ren fjongig ung frukt, krutstänk och lantliv. Ibland kan det bli för mycket av det goda, djuren på bondgården nafsar en i byxbenet, men här håller de sig på behörigt avstånd.

Smaken är direkt, pang på, frisk frukt utan att bli vulgär. Balanserat men ändå ungt och busigt. Inget att anmärka på och inte samma wowfaktor som doften. Om jag ska anmärka på något är det ett supertorrt avslut som lyckas kännas friskt och inte bittert. Vet inte om jag ska spara resten av flaskorna eller sätta mig och halsa dem direkt ur flaskan. Gott är det så det förslår men jag blir inte riktigt klok på vinet i dagsläget. Å andra sidan är det just det som är så uppfriskande!

Tills nästa gång. Det här var ju kul!...

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Haha jamenellerhur;) Btw, ligger lite Napa Cab här och väntar på en provtur.. Antar att det blir post SA-RESAN:)

   Radera
 2. Ah, nice! Yes! Det ser jag fram emot. Vi måste ju värma upp inför 40/50! ;-)

  SvaraRadera
 3. Och nu är det bara drygt EN VECKA kvar! Fett läskigt... :-)

  SvaraRadera
 4. Gött att läsa ett inlägg från dig. Har saknat dina berättelser. Jag har druckit både Jadis och Valiniere i
  Årgång 2010 den här vintern. Utvecklas fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack J-C, förhoppningsvis fortsätter det så :) Kul att höra, blir nog att spara resterande flaskor ett tag till. Som tur är finns det mycket annat roligt att prova..

   Radera
 5. Valiniere är ett rent fantastiskt gott vin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jan-Olov!

   Har inte smakat den men kan tänka mig det.

   Ha en skön midsommar!

   /David

   Radera