Sidor

torsdag 27 januari 2011

Roagna Lange Bianco 2009. Nedräkningen har börjat..

Varför dricker jag inte mer vitt Italienskt??
Nu lever jag på hoppet, några timmar kvar tills jag och min kära får spendera en barnfri dag och natt utomsocknes med hotellfrukost och tv-tittande. Låter det spännande? för oss tvåbarnsföräldrarutanlugnfrukostochicketvägande så är det en hägring.

Fram tills dess lever livet sin stilla gång, egentligen saknas det ingenting men lite guldkant på tillvaron är aldrig fel. Gårdagens kvällsaktivitet på dagis resulterade i en styrelseplats varför inte fortsätta på samma galna väg med att prova något nytt. Roagna behöver kanske ingen vidare presentation men om det är något som missat så är det Bristly som importerar till Sverige och vi som dricker. Just denna är inte lika vanlig som dess röda syskon men, IV, FV och GV har provat 06:an, 09, finns dock hos Tom.
 
En angenämn, möjligen lite småtung doft men ändå fräsh. Lite fudge, inte den allt för smöriga sorten utan mer fruktig samsas med någon sorts tropisk frukt. Svårt med klockrena associationer men det känns spännande, intressant och inbjudande.


Fylligt utan ett uns till sötma, följsam med en smörig känsla där avslutet bjuder till med en del gul frukt och en liten syrlig små bitter beska som övergår i en fyllig eftersmak där äpplen, lite annans och småsyrlig karameller stannar kvar.


Hm detta var nytt, har som sagt ingen klockren association varken i doft eller smak men jag gillar, allt från den subtila fräsha men ändå lite småtunga doften till den följsamma lena smaken som bjuder upp i slutet med det fräscha syrliga småbeska avslutet. Om jag har något att invända så känns det oförlöst, som att det bor något i doft och smak som inte släpps ut. Ok slutet kanske någon skulle säga, men jag håller inte riktigt med för det går inte att ta miste på dagsformens charm. Med det sagt så väntar jag med spänning på vad som händer med lite tid i flaska. (87-88p)

Nu kanske det är någon som tror att jag blir sponsrad av Tom på Atomwine men tyvärr så är inte fallet. Fakta kvarstår dock:
1) Han har ett spännande sortiment.
2) När man beställer är det fördelaktigt att få levererat i 12 pack.
3) När man är på upptäcksfärd i vinets värld så slinker det alltid med några oprövade kort bland alla "säkra" köp.
4) Priserna är bra och om de dessutom reas ut blir de riktigt bra.

Tills nästa gång. Imorgon, ja du underbara morgondag...

10 kommentarer:

 1. Fördelen med Atomwine är ju också deras betalsystem (VISA) som spar massa krångel och avgifter.

  P.

  SvaraRadera
 2. Sant, plus att deras frakt måste anses som högst rimlig. Fick dock ett lite småtråkigt mail från Tom om framtida prishöjningar. Vi får se hur det faller ut.

  SvaraRadera
 3. Vi är väl rätt många som hittat favoritvinhandlare. Jag har aldrig handlat hos Atom men köper ofta hos Winwise och Merolli. Tidigare blev det en del hos Emilie Vin och framöver lär det nog bli en och annan beställning hos DWC. Har förresten precis fått hem en sändning från Vinminvin som har ett riktigt intressant utbud. Den sändningen kommer säkert att prägla innehållet på Billigt Vin under de kommande veckorna.

  SvaraRadera
 4. Jo nog är det sant att det är lätt att få en favorit handlare. Problemet är att de tenderar att bli många..

  Vinminvin låter minst sagt intressant. Antar att det finns en del med från St Jean du Barroux i ditt paket :). Oavsett vilket ska det bli spännande att följa, om jag kan övertala någon i storstadregionerna att ta mot ett paket så blir det säkert en beställning för mig också vad det lider..

  SvaraRadera
 5. Har nu äntligen utnyttjat Merollis myntunion och transportlösning, väntar bara på leverans. Usch det finns för många ställen att handla på. På tok för många.

  SvaraRadera
 6. Tack för rapporten om 2009:an. Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 7. @Fredrik, Jag har allvarliga problem att värja mig mot alla frestande inbjudningar som dimper ner i lådan och den där Carlo är något av en mästare ;)

  @Herren, jag letade febrilt efter dina noter om 06:an men sedan kom jag på att det bara var i kommentarstråden som IV Patrik pratade om den?

  Tack det samma, hoppas att helgen bjuder på något gott..

  SvaraRadera
 8. Kan Atomwine skicka vin till Sverige? Jag skickade en förfrågan till Atomwine men fick svaret att de inte kunde skeppa vin till Sverige...

  SvaraRadera
 9. Hej Bjorn,

  Jag vet att de tagit bort Sverige som sänd alternativ pga kylan. Det var lättare att säga nej helt och hållet istället för att hålla koll på varje enskild kund. Jag hade beställt mitt vin relativt tidigt så jag hoppas att det löser sig med framtida beställningar.

  Mvh David

  SvaraRadera
 10. Ok, tack för infon -och för en trevlig blogg!

  SvaraRadera