Tydligen var det en middag som skulle till för att lusten skulle återvända, för hur kan man inte bli inspirerad av en bjudning hos chez
Barolista. Bloggen har däremot blivit lite avskalad, ut med lite gammalt, ännu lite mer fokus på foton och såklart vin och mat. Och voilà, nytt försök. Stort tack för en kväll som inte glöms bort i brådrasket och ett extra stort tack till kvällens värd för en helt fantastisk upplevelse, tack!
|
Pilgrimsmussla och puré på jordärtskocka med tryffel |
|
J.J Prüm Wehlener Sonnenuhr Spätlese 1989 |
|
Verget Chablis 1er Cru Fourchaume och Vaillons 1996 |
|
Kalvbräss |
|
Ceretto Bricco Rocche Barolo Brunate 1982 och 1985 |
|
Vaktelterrin |
|
Confiterade vaktellår |
|
Ceretto Barolo Riserva 1964, kvällens vin, ett magiskt vin |
|
Ceretto Barolo Brunate 1964 |
|
Ceretto Bricco Rocche Barolo 1982, 1985 och 1990 |
|
Kanin, Kal Johan, parmesan, pancetta, pasta och dragon |
|
Ceretto Bricco Rocche Barolo Brunate 88,89 och 90 Magnum |
|
Château Latour 1931 |
|
Companhia Vinicola da Madeira Malmsey 1880 |
Ceretto Barolo Riserva 1964 var helt enkelt kvällens vin för mig, elegant, skir, rosor, eterisk med ett gott stänk mjölkchoklad. I munnen är det lätt, nästan lite söt frukt, balanserat med mjuka finfinkorniga tanniner och en lång slingrande eftersmak. Helt enkelt magiskt gott och satt som en smäck tillsammans med de ankfettsconfiterade vaktellåren.
Vafan säger man, gissar sent 2000 tal och den galet unga
Ceretto Bricco Rocche 1990 visas upp. Sötbärig som attan, urtjusigt med en munkänsla som både är inställsam, komplex och förförande men också ung med gastkramande tanniner och precision. Lång kakaobitter eftersmak som riktigt biter sig fast i lustcentrat. Det här skulle jag vilja dricka om säg sådär 10, 20, 30 år.
Château Latour, seriöst, CHâTEAU LATOUR, vem hade kunnat ana att den cassisdoftande åldringen var en Château Latour från före andra världskriget. Ja inte jag i alla fall. 1931 var tydligen inte det bästa året för det beryktade vinet men ojojoj va härligt att få smaka. Förutom cassis fanns det lite aska, lövhög och en omedelbar drickbarhet, både glas och påfyllning försvann i ett rasande tempo.
Näst sista glaset var galet, galet koncentrerat, galet hög syra och galet gott till några väl valda chokladbitar. Hur kan det vara annat än galet när vinet är från förförra århundradet.
Companhia Vinicola da Madiera Malmsey 1880 var lika gott som galet överraskande.
Tills nästa gång. Magiskt, helt enkelt magiskt!...
Pst. Och ett stort tack för alla uppmuntrande ord, de gjorde också underverk för lusten.
Psst. Mer ingående noter hittar du
här.
Trevligt att du kunde komma, David! Vilka fantastiska bilder - som vanligt! Mina noteringar kommer i morgon, tror jag.....på väg hem från en provning just nu.....:-)
SvaraRadera/Joakim
Verkligen mycket trevligt, och tack, igen :) Väntar med spänning på dina noter, ska bli intressant att se hur du poängsatt vinerna, även om det egentligen inte spelar så stor roll i sammanhanget :)
Radera/David
Nu är mina noteringar uppe! :-) Och planerar nästa middag...:-)
RaderaHärligt, haha det är klart du gör! Själv försöker jag få tag på flaskor med ålder. Vin blir tydligen aldrig för gammalt :)
RaderaGött att få ett Svenssons inlägg.
SvaraRaderaVälj nu den nivå, intensitet eller vad du vill, bara vi får några goa bilder då och då!!
Stort tack J-C, verkligen uppmuntrande ord!
RaderaUnderbart återberättat! Kul att du är igång igen! :-)
SvaraRaderaTack!! Det tycker jag med, nu kan jag dessutom öppna "the mystery bottle" med gott samvete ;)
RaderaYou go ahead! ;) Förslagsvis över ett par dagar, misstänker att den behöver lite tid att blomma ut. Have fun! :)
RaderaDag 1 är inledd. Sweeeet ;)
RaderaFantastiskt vackra bilder, Svenssonmakaren! En eloge. Och ja, håller med, som vanligt, ett ypperligt evenemang hos Chez Barolista. :-)
SvaraRaderaTusen tack!! Och verkligen roligt att träffas och avnjuta detta tillsammans. Kan verkligen tänka mig att ni har haft och kommer att ha flera provningar i denna kaliber, livet kan helt klart vara sämre :)
Radera