Sidor

tisdag 31 maj 2016

Domaine Sainte Croix Magneric 2013

Vissa viner, eller rättare sagt vissa vinkrängare, är säkra kort. Jag har aldrig, upprepar ALDRIG, blivit besviken när jag poppat en flaska från Vinlådan. Ok, vissa har försvunnit väldigt snabbt och lämnat ett mindre bestående avtryck men alla har varit autentiska, glädjefulla flaskor med personlighet och en känsla av tillhörighet. Jag fattar inte hur de gör de där gossarna, förlåt om jag har missat att det smugit sig någon gossinna på slutet, men mersmakande vin kan de verkligen hitta på.

Till kategorin minnesvärda viner hör Magneric 2013 från Domaine Sainte Croix. Shiit vilket coolt vin. Turbo på frukt, turbo på syra och mitt i allt kickar det in sköna småtuggiga tanniner.
Rent och skitig - lättsamt och seriöst, det här vinet pockar på uppmärksamhet från första sniff samtidigt som det är lika bekvämt som en loungefotölj med tillhörande klinkeliklonkande bakgrundsmusik. Om ni inte förstått det hittills föll jag pladask. Doften är mörk, lätt solbakad, med en släng jord och bondgård. Smaken är en fröjd, mörk fyllig frukt backas av den skönaste syra man kan uppbåda. Lite lätt kryddig och småskitig. Ett rustikt och samtidigt elegant vin.

För att summera, det här är ett riktigt vin. Riktigt i den bemärkelsen att det känns när man tar en sipp. Det känns att denna dryck kommer från jorden, från druvor och framförallt från ett gediget arbete med en känsla av tillhörighet som bara ett riktigt vin kan göra. Ett riktigt vin i den bemärkelsen att jag känner varje sipp, varje klunk och längtar till nästa sensoriska kontakt. För att summera, ett riktigt vin.

Tills nästa gång. Tack ännu en gång Vinlådan, er kan man lita på...

4 kommentarer:

 1. Vinerna från Vinlådan gör mig mycket nöjd. Lite underligt att de får så lite beröm bland bloggare/Instagrammare. Har inte testat denna än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med! Har testat flera ur lådan och som vanligt är det topp!

   Radera
 2. Nice - är väl dags att börja dricka vin igen nu när vinterkylan drar mellan tårna och varför inte en låda Vinlådan ;) !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj, sorry mannen! Jag har helt missat din kommentar. Kul att höra av dig. Jo en låda från Vinlådan sitter aldrig fel. Skulle inte heller sitta helt fel att klirra ett glas eller två, var ju ett tag sedan ;)

   Radera