Sidor

fredag 1 juni 2012

Henriques & Henriques Madeira Finest Medium Rich 5 yo. Variation förnöjer..

Ytterliggare en liten variant
Alternativ till gröna skylten, ja tack. E-wine.dk, levererar till dörren för ynka 99 kr á tolvpacket. Skatter och avgifter betalda, tack för det. När det kommer till att utforska en ny handlare brukar jag blanda lådan med några "kändisar" och några som ser intressant ut i ett merköpsperspektiv. Henriques & Henriques Madiera Finest Medium Rich 5 yo (kostar 129 kr) är av senare sort, alltid bra att ha en skaplig madeira hemma. 129 kr för en helflaska får ändå passera som riktigt bra, om det är ok vill säga.

Kurragömma?
Hade "glömt" bort den här lilla rackaren, inte för att den inte är minnesvärd, utan för dess smått luriga egenskaper. Öppna flaska, låt stå svalt, titta till den igen efter några dagar, veckor eller rent av månader och den håller fortfarande. Just denna har stått ut med några små smakprov, någon skvätt i maten och några småsmuttar till. Drygt, är bara förnamnet. Om du vill läsa mer om vinstil och producent rekommenderar jag ännu en gång att ta en titt här, scrolla ner en bit så hittar du faktiskt just denna flaska.

Doften är balanserat, sötmättad med fikon, dadlar, något kanderat, apelsinskal och en liten fernissatopping. Inte den mest komplicerade eller komplexa doft men rakt i nyllet vänligt med en söt tvist.

Munkänslan är något åt det slankare hållet, balanserad med lite av varje från doften. Mer söt än torr men ändå inte kladdig på något sätt. Riktigt pigg faktiskt. Längst bak i svalget känns alkoholen av en aning, annars är uttrycket bra följsamt.

Eftersmaken är hyfsat kort, fräsh med apelsinskal, lite bränt socker och gula russin. (85-86p)

Aningen kort eftersmak och lite "enkel" för att verkligen bjuda upp till dans men fungerar mer än väl både till mat och i mat. Om man väger in pris så blir det en stark rekommendation, för hur som är det riktigt trevligt att kunna trolla fram en skvätt madeira, nästan oberoende av tillfälle.

Där var du
Tills nästa gång. 1 Juni idag, vad hände?...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar