Sidor

onsdag 13 juni 2012

Imorgon smäller det! - Bloggreceptboken 2012, here I come..

Omslag av grymma fotofantomen
Helena Ljunggren
Vem hade kunnat ana? Ja inte jag i alla fall. Fast det är klart att jag ska vara med, en inbjudan till BRB - 2012 är riktigt schyst och när den damp ner i brevlådan rådde smickrande förvirring. Jag vetekatten om jag kan titulera mig matbloggare, ett och annat recept har väl leta sig in till bloggen och desto fler har pockat på uppmärksamhet. Men matbloggare?

Äsch bara att lägga titlar åt sidan och fokusera på uppdraget. Något köpt och något lagat ala Svenssonsmakaren. Hm, måste ju vara något med vin, inte så svårt med tanke på att jag har det nästan i och till allt. Få råvaror får det bli, varför krångla till det när rediga råvaror talar sitt egna tydliga språk. Snabbt och enkelt med något köpt, jovars säg när det finns tid att stå en längre tid vid spisen senast. Nog för att det blir ett och annat långkok, men där handlar det snarare om att tilllagningen tar tid och att förberedelserna är turbosnabba. Sedan var det hela grejen med att lägga upp exakta mängder av exakt vilka ingredienser. Shit! Jag brukar ju ta det jag har, kryddat med lite mer jag tar vad jag har, det har ju mamma lärt mig. Och foto, stor eloge till de som lyckas med sina matfoton, det är tamigtusan inte det lättaste.

Ah, klar. Va skönt, bara att luta sig tillbaka och låta sig inspireras av de andra grymma "riktiga" bloggarna. För att inte tala om att jag får vara del av en riktigt schyst publikation, sa jag att den är GRATIS! Extra stort tack till Anton och Fredrik som gjort att hela shebangen blivit av.

Hela BRB-2012 gänget:


Ett litet smakprov
Tills nästa gång. Om du missat det innan, från den 14:e Juni kan du ladda hem Bloggreceptboken 2012...

3 kommentarer:

 1. Ingressen säger att det ska vara lätt, bara plocka från skåpet och fylla på med något köpt.

  Bläddrar till första receptet och möts av dessa inledande rader haha.. Humor..

  Mitt val av ett lättlagat tilltugg till ett glas vin, som in- nehåller både något köpt och något lagat, kommer från mina hemtrakter i Jämtland. Det lagade är en örtgravad älgstek från fjällen, skjuten av min svåger. Kantarellerna är plockade av mig på samma fjällsluttning.

  P.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja vi har alla olika saker i skafferiet, tror inte att det är alla som har samma mängd vin som vi i skåpet heller ;).

   Radera
 2. Haha, ja, det var minst sagt underhållande att sätta ihop denna bok! Dock grymma recept på slutet eller vad säger du P!

  SvaraRadera