Sidor

lördag 16 juni 2012

Elisir di Parmigiano Reggiano, Gattimondo goes Gävle..

Detaljer
Hoppla
Luft
En kall och regntung sommardag?! kom Italien till Gävle. Vi följe tätt efter och landade först bland sann italiensk ingenjörsdesignkonst, Ferrari och Alfa Romeo, jo jag tackar ja. Frös du var det bara att krypa närmare v12 spisarna, de värmde gött.

Gott me Gattimondo
Sedan styrde vi kosan mot centrum, där stod nämligen smått bekanta Roberto, Gattimondo, och krängde gobitar. Nog för att det mesta såg gott ut men ska jag vara brutalärlig hade jag siktet inställt på en enda sak. Nämligen Elisir di Parmigiano Reggiano, parmesan (ca 85%), olja och vin samlat i en behändig bruk, bredbar och reda att njutas pronto. Lite gött bröd och du är klar, bästa sortens snabbmat.

Tog snabbt slut
Under den korta tid jag stod och språkade kom den ena efter den andra, gjorde jubelrop och frågade efter återförsäljare i närområdet. Jo där har ni, Cajsas Skafferi, Ekonära eller Diléns bara att ta upp bollen och sätta den i parmesanelixirrullning.
Bara å bre på
Vad kan man då ha denna gudabenådade röra till förutom på bröd? Jag saxar direkt från ostförståsigpåaren numero uno   
"Grym till det mesta du kan tänka dig som du vanligtvis har parmesan till och som du inte visste att du behövde parmesan till".
Tills nästa gång. Det följde även med en bit ost hem, men det är en helt annan historia...

2 kommentarer:

  1. Japp, skapliga spisar, och skaplig parmesankräm ;) Kul att du fick träffa den ökände Roberto, ser att du fick en annan Roberto med på bild också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var skapligt med kräm både i bilar o mat ;).

      Radera