Bernard Hatté Champagne Special Club 2004 |
Nu låter jag kanske som en frekvent club besökare men Bernard Hatté Champagne Special Club 2004 (nr 77684, 329 kr) är min första bekantskap. 50% Pinot och 50% Chardonnay bådar för en fylligare matigare champagne, mer än så har jag inte en aning om, lika bra att testa.
Och vilken smakstart, bjuder upp direkt från kylskåpskallt med en småmogen inbjudande doft av solvarma gula äpplen, briosche och blött hö. I munnen brer den verkligen ut sig, moussen är riktigt mjuk och njutbar, äpplena är gula och göttigt mogna. Brödigheten i doften kommer igen tillsammans med en uppstramande pikant grapebeska i slutet samtidigt som det porlar en bäck av mineralvatten genom hela uttrycket. Eftersmaken är hyfsat lång, mjuk med en rundare bördigare touch.
Fy attan vad inställsamt och gott, samtidigt som det har en egentvist som gör att det aldrig blir tråkig. Stilmässigt är det en klockren matchampagne, passar nog faktiskt till det mesta i matväg.
Sedan en otroligt oväntad överraskning, har blivit, i übergott sällskap ska nämnas, nominerad till bästa foto i matbloggspriset. Ett pris som förövrigt ska vinnas av Helena eller möjligen min kumpan Fredo. När vi ändå är inne på självklara vinnare så finns ingen mer given än Johan-P i dryckeskategorin. När du, Johan, får ihop den efterlängtade boken fotar jag gärna.
Tills nästa gång. Måtte hals och näsa hålla en dag till...
Pst. Både Elvis och J-C har varit och tullat på samma flaska.
Psst. P-O har lite extra fokus på Special Club, håll utkik det kommer säkert flera tips.
Kul att även du gillade Bernhard Hattés Special Club.
SvaraRaderaGrattis till nomineringen. Vintankar håller tummarna!
Stort tack J-C, mer tips i den kalibern ;)
RaderaAhmen gölle! Lycka till.
SvaraRaderaSes i morgon! :)
Haha, det vet både du och jag att det inte har med tur att göra ;)
RaderaJepps, syns imorn.. :)
Tack David! Självklart har jag dig i åtanke när jag kommer igång med bokprojektet.
SvaraRadera