Sidor

lördag 2 april 2011

Jeannine Boutin Crozes-Hermitage Les Hauts Granites 2007. Vårjackorna tar vinterkappornas plats..


Inte ofta som jag kommenterar vilka filmer vi ser, eller rättare sagt inte har tid att se, men nu har vi snubblat över något bra. I alla fall så är den bra halvvägs in, vilket var precis så mycket som vi hann se innan klockan slog tio igår. Inception, har smygit sig in på en hedrande 8:e plats på IMDbs topp 250 vilket man måste säga är en bedrift med tanke på sällskapet. Återkommer om slutet lever upp till början.

Igår var det plockgodis, idag känns det som att gommen kräver något stramare sällskap. En singelflaska, lär väl inte bli några fler på ett tag, av en i mängden av utmärkta flaskor från Tom.

Först bjuds en härlig om än lite småung och bångstyrig doft med björnbär, läder, salmiak, brända örter, lite oliver och aningen gummi. I dagsläget är det framförallt frukten och bärigheten som spelar första fiol även om det inte är något fel på komplexiteten. En sval syrah doft


Vinet fyller ut bra, väldigt pigg syra som stångas på bra med den strama röda frukten. I mittpartiet kommer lite brända örter, aningen läder och lite gummitoner fram. Avslutet är riktigt uppstramande med sandpappersfina tanniner som lämnar ett hyfsat långt och trä (ceder) betonad eftersmak.


Efter en god tid öppnad i flaskan bjuds fortfarande en ung doft men komponenterna i doften har smält samman. Intrycket har intagit ett lätt parfymerat blommighet men har ändå bibehållit den fräsha svala tonen som jag tycker mig har hittat i alla Stéphane Vedeaus viner som jag provat. Smaken är rundare, saftigare, med både en direkt drickbarhet och ett löfte om fortsatt utveckling. Härligt. (89-90p)


Tills nästa gång. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar