Sidor

tisdag 12 april 2011

Dagens bloggtips. Who let the cheese out?..

Osten i fokus
Jag gör ett försök att närma mig mästaren, den okrönte ostförfäktarens konung tillika outnämnd matporrsfotograf, Fredrik. Det finns bloggar och så finns det bloggar. Vissa hamnar i givna fack och några rör sig mellan olika fack med samma lätthet som sparven från Minsk.

Idag tillägnas tankarna min nyfunna bekantskap och vinmatostsmakbroder, jag säger bara cheezees. Om du inte tror mig kolla in WHO CUT THE CHEEZE och låt dig förföras.

Varför just idag? Jag åt en förföriskt god och väl balanserad Sörmlandsädel från Jürss mejeri igår. Det som utmärkte denna svenska mögliga ost var mötet i konsistensen, den var mitt i övergången mellan hård och krämig. Om det beror på serveringstemp, lagring eller tur vet jag inte men jag gillade det skarpt. Inte någon av de personligaste ostar jag smakat utan smeksamt inställsam med en publik återhållen möglighet. Vem som tipsade? Gissa..

Tills nästa gång. Vad läser ni när ni får en stund över?...

Pst. Förhoppningsvis infinner sig inspirationen att ge fler bloggtips, för är det något som är säkert så kryllar det av läsvärda alster ute i cyberrymden.

6 kommentarer:

 1. Haha.. strålande. Tack! Känns som om jag hamnat i ett fack - fotofacket ;). Bra att du börjat käka riktig ost - det blir Jürsshorisontal nästa gång vi ses. Självklart med Vinik-viner eftersom alla Jürssostar är ekocert.

  Här läser jag när jag inte läser alla vinbloggar:

  Jag läste på på FXCuisine, men det var ett tag sedan han la upp något inlägg. Trist. (http://fxcuisine.com/) Detta inlägg är för oss som gillar ost. Goddamn! http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=233&resolution=high

  Alltid ny skrivbordsbakgrund och inspiration varje vecka.. finns bara ett ställe värt namnet och utan en massa fuzz med vidarelänkningar osv. http://interfacelift.com/wallpaper/downloads/date/any/

  SvaraRadera
 2. Haha inte det sämsta facket att vara, med tanke på att du gör det också med bravur.

  Ja Goddamn indeed. Om något är hedonistiskt så var det ost inlägget. Vad sägs om det nästa gång vi träffas ;)

  Högkvalitativa fotton utan massa text tjafs kan man inte få nog av. ;)

  SvaraRadera
 3. Glömde... nice ostpic, dina är minst lika bra som mina taffliga försök :)

  SvaraRadera
 4. Cheezus! ;-) Ser supersmarrigt ut! Funkade bra med sauternesen?

  SvaraRadera
 5. @Fredrik, tack man gör sitt bästa med plasthus och allt ;)

  @Ulf, Uha, inte alls lika bra som jag hade hoppats. Bassåternäsarna på SB är inte så mycket att hänga i julgranen. Måste nog gå upp några snäpp i kvalitet. Men osten var supersmarrig. :)

  SvaraRadera