Sidor

torsdag 7 april 2011

Groebe Kirchspiel Westhofen GG 2009. Förväntningarna på topp, orken inte like mycket..

GG under 200 spänn, me like.
När vissa delar av helgens sniffare väljer att värma upp smak och doftsensorer på ett ståndsmässigt sätt i hufvudstaden får jag stilla kontemplera min ensamhet här på landsbygden. Ok, så värst ensamt är det inte stilla kontemplerande var det länge sedan jag kom i närheten av. I vilket fall så passar det alltid bra med ett bra vin och helgen till ära åker korken ur en tysk Grosses Gewaschs. 09 i Tyskland går inte av för hackor men frågan är hur producenten Groebe har lyckats behandla sin GG från Kirchspiel Westhofen.

Doften är full av småfet fräsh frukt med en antydan till krydda i slutet. I nuläget är det fantastiskt ungt och faktiskt lite svårsniffat i all återhållsamhet. Trots det råder en skön balans mellan frukt och krydda som lovar gott.


Smaken är fyllig, nästan lite småsimmig med en antydan till sötma. Munkänslan är inledningsvis samhetslen med gott om gula äpplen, persika, och honungsmelon för att sedan stramas upp med grapefrukt och en stenigare krydda. Det är ingen syraattack, även om det finns gott om det också, utan mer följsamt med ett slut som ringlar kvar ett bra tag längst ut på tungvingarna. 


Eftersmaken är lång med gott om druvor och en viss pikant krydda som kan liknas med småomogna krusbär. (90-91p med löfte om mer)  

Trots att jag vid det här laget inte borde dra korken ut fler 09:or är jag överförtjust och kommer säkerligen att göra om samma barnarov flera gånger för det här är såå gott. Smakerna vecklar ut sig med mer tid i glaset men här tror jag att ryggläge är att rekommendera. Det finns nog med allt för en lovande lång framtid.

Tills nästa gång. Kanske något till rieslingsträffen 2015...

4 kommentarer:

 1. Hehe, hårt liv på landsbyggden! ;-) Det ska bli superkul! :-)

  SvaraRadera
 2. Haha det här är exempel på saker som gör att man står ut ;)

  SvaraRadera
 3. Du värmer ståndsmässigt vill jag lova :) Säg bara till hur många ggr du kan åka till Hufvudstaden så ska jag låta inbjudningarna hagla ;)

  Tills lördag: Abondance, Munster, Gruyere, Colummiers, Langres, Fourme d'Ambert... Check!

  SvaraRadera
 4. Behöver bara titta på ostuppställningen för att bli ledsen över vad jag missar idag.

  Verkar vara lättare sagt än gjort att ta sig till el Stockholmo, men nästa gång då j*vlar.. Hoppas att ni får det bra idag.

  SvaraRadera