Sidor

måndag 3 december 2012

Herrenhof Pinot 2011 med eller utan köttfärslimpa. Först snö sedan kyla..

Av med hatten för skruvkork
Ibland känns vinvalet förutbestämt. Solsken, köttfärslimpa i ugnen och en kvart över i dagsljus. Bara att stilla nyfikenheten som hade ökat lavinartat sedan Herrenhof White charmade smaklökarna tidigare i veckan. Var det ett lyckodrag eller skulle Herrenhof Pinot 2011 (varuprov, finns hos handlavin.se för 199 kr) vara lika bra? Inte så mycket att fundera över, bara att skruva av och testa. Förresten, skruvkork, hur bra är inte det!

Solsken ute och i glas
En lätt läcker och ytterst bärig doft på en mörkare komplexare grund. Den känns ung och charmig men ändå med balans och inneboende kraft. I munnen är det slankt, med härliga unga bär ackompanjerat av lite tuffare, småkryddiga drag. Ett ytterst välstrukturerat bygge som trots avsaknad av söta runda drag är riktigt följdsamt, nästan inställsamt, balanserat med matorienterad syra. Avslutet snörper upp aningen och i eftersmaken stannar en ung bärighet och en hint av ek kvar riktigt länge. (87-88p)

Aningen kallt, 15-16 grader är perfekt
Ännu en österrikisk fröjd signerat Gottfried Lamprecht. Möjligen inte lika personlig och eget som det förra vita utan mer lättförståelig och tillgänglig. För att inte tala om hur bra det passade med köttfärslimpa, gräddsås, lingon och mos. Skulle säkert kunna lura fram en och annan komplex ton till men varför? Är ju så trevligt lättsippat i dagsläget.

Ett gediget bygge, om jag får säga det själv
Tills nästa gång. Undrar om det är jag eller barnen som tycker att det är roligast att leka i snön?...

Pst. Recept på köttfärslimpa hittade jag här, signerat Nettan Olausson. Liten modifikation bara, aningen större limpor, täck med bacon och innertemp 80-85 grader. Grymt saftigt, milda smaker och en fluffigt fin gräddsås.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Oj mycket nu men stort tack! Sorry för sen respons :)

   Radera
 2. Alltså det där Zaltoglaset är snyggt alltså! Och visst är det kul att leka i snön! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo göör snyggt, och visst är lek kul, skottning not so much ;)

   Radera
 3. Du är så sjukt duktig på att fota

  SvaraRadera
 4. I like the pictures you've made! Very nice!!

  SvaraRadera