Sidor

lördag 22 december 2012

Ioppa Ghemme Bricco Balsina 2004. Och med det säger jag GOD jul.

Härlig doft
Vilken doft, snacka om att få en hästspark i lustcentrat  Det formligen skriker nebbiolo, rosor, tryffel, lite tjära, höst och skir vital rödlätt frukt. I munnen beter det sig precis som det ska, lite vresigt, småkärvt och alldeles underbart. Frukten finns där, inte torkad men bra bit från färsk, gott om komplexare hösttoner, båt och annat livsnödvändigt. Sammansmält med en rejäl näve jävlar anamma. Eftersmaken sitter i bra länge med frukt, småtorra vresiga tanniner och tryffelsniffande svin. (91-92p)

Om det finns något att invända mot finns det säkert de som skulle klaga på bristande elegans, ja rent av balans. Men jag ger inte efter för sådana invändningar ikväll, endast en stilla undran. Hur ter sig egentligen nebbiolos riktiga, riktiga toppar, när det finns både en urskön elegans, balans och personlighet?? Med min ekonomi lär det dröja men någon gång ska jag ta reda på hur det kännas att befinna sig i stormens öga. Nu nöjer jag mig gott släntrandes i utkanten för även här är det bäst att hålla i hatten när man har vin som Ioppa Ghemme Bricco Balsina 2004 (finns fortfarnade kvar för 250 kr plus frakt hos Carlo Merolli) i glaset.

Ju fler desto bättre
Tills nästa gång. Tåls att upprepas, man kan dricka vin till julbordet...

2 kommentarer:

  1. God Jul till dig också! Får se om det blir någon Nebbiolo under de lediga dagarna - oddsen är rätt låga...:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Joakim, och tack vare dig har jag ju också en gedigen önskelista för flera jular framåt :) Själv fick jag blodad tand, blir nog något till från Barbarololand under ledigheten.

      Radera