Sidor

fredag 7 december 2012

Storvik har kvällsöppet..

Aningen mer folk än en vanlig kväll
Storviksmetropolen har kvällsöppet, en del tält med diverse hem och bortagjort, en del till folk och öppet aningen längre än sedvanligt. Jag och pöjken tog oss en tur ner på byn och kom hem aningen mer mätta än innan.

Svårt med fokus, gick så fort
Först sicksack förbi tomten och tomtemor med godisskålen, nej köttbullar skulle pojken ha, tre smakprov senare var vi överren om att det inte behövs rullas egna om man kan köpa färdiggjorda i den här kalibern. Brovallens kravnöt och fläsk från Dalagrisen, verkar ju som sagt vara en vinnande kombo, för ni har väll provat falukorven av densamme. Halvfabrikat får helt klart en bättre klang när det handlas av ekonära.

Joråsåatt
Sedan ut i kylan igen, ingen tomte i sikte, skönt. Istället fick vi hjälm och framtida vitsord hos den lokala utryckningen som så fint hade ställt ut gubbar och bil för allmän beskådan  Renen var också svår att slita sig från men far hade slagit på korvradarn. En del mjuka av både ren, älg, björn och annat löst skyltades men aningen strömlinjeformat för att locka. Men skam den som ger sig, under sista presenningen gömde sig riktigt go korv. Arnolds delikatesser, gjord i Tyskland, för precisionen förstås, med tryffel och smak av densamme. Gott och här fick jag min ranson av snack och sonen fick sin av korv. Det är en liten kille att sluka korv, vitlök, tryffel och enbär. Skiva efter skiva, tillslut kunde försäljaren sonens namn och jag fick telefonnummer för eventuell påfyllning. Avslutade gjorde vi med lite skönsång från Bro manskör, son och far var mer än nöjd.

Korvkrängare av klass
Tills nästa gång. Mer sånt tack...

6 kommentarer:

 1. Såg trevligt ut! Och fantastiska bilder, som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack o tack, och jo det var precis perfekt en vinfri torsdagskväll :)

   Radera
  2. Vinfri?! Hur menar du...? :-)

   Radera
  3. Haha, fel av mig. Alltså innan det blev vin ;)

   Radera
 2. Det händer grejjer i Storvik alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur, en gång i halvåret eller så ;)

   Radera