Sidor

söndag 14 september 2014

Gemtree Uncut Shiraz 2011..

 

Charmad efter att ha druckit Cinnabar GSM 2013, Bloodstone Shiraz 2013 och senast The Phantom 2011, frågan är snarast hur bra Gemtree Uncut Shiraz 2011 (nr 72403 225 kr, varuprov) är, för dåligt kan det knappast vara, eller?

Nejdå, det var finfina grejor det här. Ingen tvekan om att vi befinner oss i ett varmare klimat. En kryddig fruktpräglad doft med otroligt diskreta fatinslag. I munnen är det en fyllig mjuk följsam fröjd, mustig frukt, en nypa orientaliska kryddor och ett härligt uppstramade avslut, nästan lite tanninkänning. Eftersmaken sitter i ett bra tag och helheten känns muskligt balanserad med en touch av mintig fräschör. Om jag rannsakar mig själv efter något mindre bra, kanske det känns aningen anonymt, men ändå långt från tråkigt.

Biodynamiska Gemtree lyckas verkligen leverera en stil som passar mig perfekt när jag är sugen på något varmare och muffsigare, det är småfläskigt, flörtigt men med spänst och nerv.

Tills nästa gång. Nu väntar gymnastik, långkok och städning, söndag alltså...

2 kommentarer:

  1. Var på Australien-mässan i måndags och där var de med, nog bästa bordet och Phantom red blend III samt Uncut var riktigt bra, ännu bättre var White Lees, men kostade nästan 200 pix mer så då var Phantom red mer plånboksvänlig.

    SvaraRadera
  2. Jaha, kul! Ja jag gillar verkligen Gemtree, Phantom är nog min favorit hittills. Ska kolla upp White Lees, låter spännande.

    Mvh David

    SvaraRadera