Sidor

onsdag 24 september 2014

Gérard Bertrand Naturae Syrah 2013..


Naturligt från storproducent? Jo vist sörru, Gérard Bertrand har några buteljeringar som är hållbart odlade, ska spegla druva och växtplats lite extra, utan tillsatt svavel och andra kemikalier. Tack vare Vinpunkarn fick jag upp ögonen för Gérard Bertrand Naturae Syrah 2013 (nr 71312, 99 kr), för ynka 99 kr var det lika bra att knappa hem några flaskor för egen testkörning, nu och någon tid framåt.

En ung ren fruktplymstår ur glaset, varken burdust eller flabbigt, utan stringent och lustfyllt. Samma sak i munnen, ung utfyllande frukt i massor, nästan lite utmanande med sin påtagliga syra och de kännbara uttorkande mjuka tanninerna. Eftersmaken sitter i ett bra tag med svarta oliver som främsta signum.

Det här är nog den roligaste bekantskaperna på länge, ungt, busigt, rent och lättklunkat med något som skulle kunna kallas sval balans. För knappt en hundring råder det ingen tvekan, prova! Sedan att det säkert sitter som en smäck om något/några år eller till köttbullar med brunsås och en lingonklick gör inte saken sämre.

Med lite tid försvinner såklart en del av det ungbusiga men det finns fortfarande gott om glädje och frukt kvar. Smyger in lite oliver i smaken också men håller ihop finfint.

Tills nästa gång. Beställning nummer två, check!...

3 kommentarer:

 1. Ah, nice! Provade hans Hospitalet på Vin i Västerås - supergod!

  Hade gärna beställt men nu är det färdigbeställt på ett tag ;-)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha tell me about it!! Men vadå, en liten beställning är typ ingen beställning ;)

   Detsamma!

   Radera
 2. Bra skit på det hela taget, hela portföljen faktiskt. Mycket välgjort till larvigt låga priser.

  SvaraRadera