Sidor

torsdag 1 november 2012

Test av Bosch MSM7700 blev jordgubbsfluff med mandelhack. Lekland kan verkligen leka musten ur en..

Ett paket kommer lastat
Det finns en elektrisk ansluten mojäng, ja förutom spis, som jag har svårt att klara mig utan i köket, stavmixern. Den ska vara stark, snabb och uthållig, lite som en arbetshäst på steroider. Den jag haft har varit grymt bra, en 600 watts Phillips, men den har saknat en sak, nämligen visp. Ok det är inte ofta men varje gång jag har tagit fram visp, el eller hand, har jag svurit lite tyst för mig själv. Har faktiskt gått så långt att jag sneglat på reservdelsmarknaden för att se om det fanns någon visptillsats till min trotjänare, men icke. Döm av min förvåning när en vitvaruförsäljare! slänger ut en förfrågan om jag vill testa en stavmixer. Hm, vad är haken liksom? Kanske är jag väl naiv men det här känns onekligen som en bra deal. Jag får testa en Bosch MSM7700 (kostar 710 kr på whiteaway.se, vilket i dagsläget är delat lägst, inklusive frakt, på prisjakt.se) bara att provköra och delge intrycken. Självklart behåller jag mixern efter testperiod.

Hack, hackeli hackhack
Först test av medföljande knivar och behållare. Gedigen och bra känsla, mandlarna hackades utan nåd och inte ett spår av trött gnissel eller motstånd för den delen. Känns som att mina mindre hackbehov alla gånger kan tillfredsställas. Bra så.

Från fryst till smet
Sedan elddopet, mixa frysta jordgubbar. Alla som har provat att mixa frysta jordgubbar vet att det, inte funkar. Så i med en nypa socker och lite grädde och nu gick det som smort. Ok att man får trixa lite men maskinen varken lät särskilt plågad eller luktade bränt för den delen. Även här, bra så.

Döm av min förvåning när testet var klart
Sammantaget är jag mer än nöjd, en stabil, stark och ergonomiskt duglig mixer som fick min gamla att kännas, just gammal. På köpet fick jag en enkel, god och framförallt snabb jordgubbsdesert/mellanmål som verkligen inte skämdes för sig. Fast helt ärligt vete katten om jag känner mig kvalificerad som vitvarutestare, särskilt vetenskapligt kan jag verkligen inte påstå att testet var i all fall. Men en sak är säker, min gamla trotjänare har förpassats till källaren och då har jag inte ens behövt använda vispen än.

Tills nästa gång. Tyvärr kom inte rödtjutsulf, får väl nöja mig med lite vitt bubbel istället...

Pst. Har aldrig handlat tidigare av whiteaway.se men på papperet låter fraktfritt, prisgaranti och brett utbud bra. Är det någon annan som har erfarenhet av sidan?

11 kommentarer:

 1. Angående kompetens så är det väl strunt samma som vanligt. Du gillade ju produkten. Kul och gratis! Det blev ju väldigt fina bilder, och nu kan ju fler se hur bra produkten är. Är det ok om jag lägger upp dom på hemsidan?

  Micke\whiteaway.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är iförs sant. Roligt att du gillar bilderna, går bra att använda bara något litet ord om vem som tagit dem.

   Radera
 2. Härligt med lite produkttester! :-) En sådan vill jag också ha! Tråkigt men vi får sikta på nästa gång istället... Hoppas bubblet blev bra! Ha en skön helg och lov! :-) /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, känner mig inte helt hemma men det kommer kanske ;) Nästa gång då j*vlar, bubbel blev GB 2008 så då vet du hur det smakade :)

   Radera
 3. Tack för tipset! Kanske slår till på en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om du är på jakt efter en mixer kan det nog funka, om inte annat kan du prova att mixa ingefäran och vitlöken, blir nog aningen lättare att bre på mackan då ;). Skön blogg förresten :)

   Radera
 4. Mmmm... Ser riktigt gott ut det där! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev faktiskt överraskande smarrigt :). Och tack igen, nu ska jag försöka mig på vispat smör :)

   Radera
 5. Jag vill helst ha en Vitamix, men de är ju fånigt dyra i Sverige... ;)

  SvaraRadera
 6. Japp! Därför känns det lite orättvist när man ser de amerikanska priserna...
  http://www.amazon.com/Vitamix-1300-Vita-Mix-TurboBlend-4500/dp/B0000YRJT6

  SvaraRadera