Sidor

lördag 25 augusti 2012

Snabb färsk tortellini, liten spenatkant, pimpad med Parmesanelixir. Ikväll blir det kyckling..

Har tappat räkningen på hur många bilder
Aj, en släng av prestationsångest. Detta är inlägg 400 sedan starten den där kalla dagen tidig 2009. Fast vad? Det är och förblir ett verktyg för mig att komma ihåg, förmedla och njuta av den tid och upplevelse som är just nu, eller möjligen som precis passerat. Och just nu hade vi laddat för ett 4-års kalas, med en upptakt av sömnlös, kraxig och allmänt hängig tre soontobe fyraåring. Med en kulmen av redigt hederlig förkyld dito, två föräldrar som gått på fullvarv inför kalas och allt vad det innebär med dagisupptakt, jobbstart samt allmänt världenäruppochner för att någon i familjen saknar rutiner. Så nej, det blir ingen Krug, La Tâche eller annat värdigt ett fyrahundrainläggsjubileum. Utan kort och gott en smaskig snabblunch med tillhörande håtvåodryck.

Passar det inte kan ni göra som resten av familjen, dra iväg och köpa lördagsgodis. Men på en front kan jag göra bättring, om jag nu ska fortsätta att sprida mina halvtaskiga recept och dryckeskombosar. Vara aningen mer aktsam hur mycket, lite eller ungefär vad jag skvättar i maten. Å andra sidan är det lite av tjusningen, man vet aldrig riktigt hur slutresultatet blir. Lite som livet i stort antar jag.

Tål en närmare titt
Försök till sammanfattning av Snabb färsk tortellini, liten spenatkant, pimpad med Parmesanelixir:

Färsk Tortellini av skiftande kvalité
Olja
Ekologisk chilisås
Hyfsat stor skvätt vitt vin
Grädde
Parmesanelixir
Riven ost, även den av skiftande kvalité
Peppar
ev Bacon, salt eller både och.

Så. Koka tortellini och stek på bacon. Hälla av och ställ åt sidan, ner med en redig dos olja i kastrullen. Stek chilisås som hastigast, ner med vin och koka bort det mesta. Åter ner med tortellinin, bacon, rör om  och täck med grädde. Koka upp, i med så pass mycket parmesanelixir som samvetet tillåter och på med resten av osten. Klart! Just ja, peppar och salt efter smak.

Funkar alltid med lite mora till
Tills nästa gång. Och möjligen ett litet glas vin till, ikväll alltså...

10 kommentarer:

 1. Gott! Visst drar det alltmer åt mat på de här sidorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoho, jo nog kan det vara så, någonstans längs vägen kändes det som att det är vin och mat ihop som intresserar mig mest. Renodlad "vinblogg" finns det de som gör bra mkt bättre för att inte tala om att intresset aldrig varit så renodlat.

   Radera
 2. Ah, grattis till de 400! Alltid lika trevligt, underhållande, insatt och nyfiket! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack o tack, för att inte tala om vilka trevliga bekantskaper som det medfört :)

   Radera
 3. Dä låter inte dumt! Men vad är parmesanelixir egentligen?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det är vad som händer med Elisir di Parmigiano när det passerar google translate och hamnar i Storvik ;) Sorry Roberto..

   Radera
 4. Storvik är lite som en blandning av Bermudatriangeln och Area 51, fast det har nog resten av Svärje redan förstått :)

  SvaraRadera