Sidor

måndag 27 augusti 2012

A Christmann Königsbacher Ölberg Riesling Trocken 2008. Fem av fem näsor är snoriga..

Lovande start
Det hela började med att jag skulle laga Carl Butlers: Vitlökskyckling som Anders Öhman så passligt hade återuppväckt, men tji fick jag. Vad som började i bästa manér avslutades i värsta. Allmänt kaos, mat som blev sen och inte riktigt nådde ända fram till familjens smaklökar och vinval som visade sig vara halvtorrt när jag trodde torrt. Äsch bara att ladda om, äta upp och ta nya tag. Jag tror att kycklingen ála Butler får provas en annan gång, nu blev den aningen sönderkokt och smaklös. Ni vet, felet ligger inte hos dig utan hos mig osv..

nr 2, en klar etta
Istället fick det bli fokus vin, snabbt undan med halvtorrt och fram med torrt. Första, men sanna mina ord inte sista gången jag sippar A Christmann Königsbacher Ölberg Riesling Trocken 2008 (köptes sommaren 2010 på SB, kostade då 189 kr).

I doften trängs skiffer, thé och en gulare fetare frukt toppat med aningen honung, vete katten om inte mineralen drar längst strået. En intagande, härlig mineralbetonad riesling är det i vilket fall.

I munnen beter det sig exemplariskt, direkt njutning med lite fetare gul frukt, även här gott om stenigare partier, en precis syra och allt avslutat med en aning bitterhet som mynnar ut i en hyfsat lång eftersmak med grapefrukt, thé och en svalare örtigare ton. (89-90p)

Det här var en riktigt trevligt i en medelfyllig, förhållandesvis rättfram svalare mineralbetonad stil. Bara att gratulera mig själv att kvällens stand in var så pass trevlig.

Ska dessutom blir riktigt trevligt att få en chans att prova ett bättre alternativ till min bit Vacche Rosse, tack för påminnelsen Fredrik G. Men det är en helt annan historia.

Stenigt värre
Tills nästa gång. Idag tror jag hjärnan kokade över...

2 kommentarer:

 1. Trist att kycklingen misslyckades. Trodde inte det gick med det enkla receptet. På det igen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo ännu är undrens tid inte över ;) en kombination av för stora kycklingbitar, för lite tid och "fel" vitlök. Sedan att frun inte tycker om just dessa styckningsdelar, vilket jag hade glömt, bidrog inte direkt till upplevelsen.

   Men jag gillar verkligen receptet, så jag kommer med all säkerhet provat igen.

   Radera