Sidor

fredag 3 augusti 2012

Schlossgut Hohenbeilstein Trollinger Qualitätswein trocken 2010. En oväntad gåva är en grym present..

Jo nu är det solklart
Det är alltid roligt att få saker, extra roligt när det är vin och ännu lite till om det är något som någon tycker om och som dessutom är okänd mark för en annan. Trollinger, tydligen druvan, och ett producentnamn som lämnar det mesta åt fantasin. De där tyskarna kan verkligen konsten med snirklig text och långa namn. Tur att det finns en maskinskriven baksida annars skulle inte den vildaste fantasi räckt. Btw, vinet är köpt på en matkedja i Tyskland som endast saluför ekologiska produkter (hm påminn mig om att jag måste fråga om namn), bravo!.

Schlossgut Hohenbeilstein Trollinger Qualitätswein trocken 2010 (gåva) kommer i en mörkbärig, lätt och inbjudande karaktär. Inte allt för komplex men absolut inte tråkig. En riktigt trevlig, tysk rödvinssniff i den lättare klassen.

Munkänslan är exemplariskt lätt, slank med väldeffad syra och bärighet. Uttrycket är trots sin lätthet absolut inte tunn utan bara matvänligt slank. Det finns en aning rondör i frukten som hjälper upp uttrycket. Även här finns det en mörkare struktur som ger en viss tyngd, avslutet markeras med aningen markerad syra.

Eftersmaken är bra lång, bärig med en mörkare kärna. (85-86p)

Å vilken färg sen
Det här var gött och lättsippat. Det är lite som lingon/vinbärssaft med sting och helt utan all slags flabbighet och för syrliga attribut. Ett högst angenämt matvin i en prisklass och struktur som tveksamt går att finna på SB:s hyllor men däremot på de tyska ekomotsvarigheterna. Tack igen för den upplevelsen.

Internet är helt enkelt fantalastiskt, efter en snabb sökning kommer jag fram till producent, flaska och webshop. Nog för att de inte skickar till Sveige och nog för att det är 2011 som saluförs för 6,30 euro men ändå.

Tills nästa gång. Tänk att på måndag börjar inskolning, stort!...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar