Sidor

torsdag 16 augusti 2012

Roagna Opera Prima XVII. Vissa kvällar händer det..

Etiketten
Varje gång jag har ett riktigt vin i glaset slår det mig, det är ju så här det kan vara. Missförstå mig rätt, de flesta viner jag dricker är goda, några rent av riktigt goda men det finns vissa som får mig att stanna upp, virvla kupan mer än lovligt mycket, sniffa aningen väl noga, sippa väl försiktigt. Vin som eggar, får fantasin att rusa och minnet att blekna. Vin som..hm ska han inte ge sig nu? Jo det ska han, jag tänker inte dissekera detta, tänker inte tillstå mig att säga att de ar lika många tydliga nebbiolomarkörer som Carl Bildt är blå, lika traditionellt rätt som ett barnskratt är medryckande. Inte försöka mig på en utläggning om att det är det största som skapats, för det är det inte.

Piece of art
Nej, Roagna Opera Prima XVII är bara, skönt tillbakalutad åker jag med. Ingen hisnande färd utan lugnt, komfortabelt med små innehållsfulla svängar.

Osten och korven fastnade inte på kort
Och nej, matchningen med Salsicca och Gruyere Reserve är inte fullkomplig men vad gör det? Ikväll gäller att delarnas summa är lika med helheten, om inte större. Så, häll upp i stor kupa, låt det sakta stiga mit rumstemp och åk med, jag lovar att ni inte kommer att ångra det. Det bästa av allt? Den här turen kan alla åka med, men se upp biljetterna kan ta slut, fasiken också, de verkar redan vara slut.

Tills nästa gång. Ikväll fick vinnörden i mig fritt svängrum...

4 kommentarer:

 1. Haha, härligt! Roagna is the shit vare sig det är Alfredo eller Luca som trampar druvorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka sa du? Trodde att det var du och T som skötte trampningen ;)

   Radera
 2. Guran i vinkällaren17 augusti 2012 kl. 09:13

  Visst var den första flaskan god men inget som jag gick "igång" på. Bra matvin - men någonting saknades - kanske var dagsformen "låg". Sparar nog resterande flaskor ett tag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det dels beror på vad man jämför med och i vilket läge man dricker. Just denna kväll var det en riktigt skön åktur, inget stort, men helt rätt för mig. Återkom gärna vid nästa öppning, för nog kan man lura fram lite mer komplexare mognadstoner ur denna?!.

   Radera