Sidor

torsdag 4 oktober 2012

Anselmo Mendes Alvarinho Contacto 2011. De tre musketörerna och jag..

Fler som fått span på Anselmo Mendes
Hade fått korn på flaska och producent hos Niklas, du vet han som har koll på Portugal, också. Eftersom tanke och handling tyvärr inte sitter ihop blev jag desto gladare när importören påminde mig om att jag borde prova Anselmo Mendes Alvarinho Contacto 2011 (varuprov, nr 6707, 119 kr). Ibland är livet inte svårare än så.

Blommor
lite gräs
Och det tackar jag för, den enda risken är att jag på detta sätt även kommer att fylla på självmant för det här var goa grejjor. Friskt, fräscht med en tropisk citruskrispighet ackompanjerad av gräsiga inslag. Men låt dig inte luras av den ytterst tillgängliga charmen det finns en inneboende struktur och stramhet som inte släpper fokus för en sekund. Det känns lätt och ledigt med en egen, personlig, småbångstyrig känsla som biter sig fast och fortsätter länge i den långa balanserat skalbeska eftersmaken. (88-89p)

Tänkt tilltugg
En apitetretare när den är som bäst, kan säkert kombineras med mycket men just den fräscha känslan, den subtila men ytterst närvarande steniga mineralen och det egna uttrycket gör sig nog bäst lagom svalt, till bredden fyllt i goda vänners sällskap. Till den tänkta laxburgaren hade den drunknat, fick bli vatten.

Tills nästa gång. Första hela dag som ensampappa, jag önskar mig själv lycka till...

Pst. Ringde en klocka långt bak, nog hade Uffe nallat på en flarra i somras?? Jorå, han gillade också.

8 kommentarer:

 1. Anselmo Mendes är en idol. Många anser Anselmo vara Portugals främste vinmakare av vita viner! Grymt smart och hårt arbetande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, roligt att höra. Måste säga att jag blir grymt nyfiken att prova flera av hans viner.

   Radera
 2. Svensson: jeg bliver altid noget så lækkersulten når jeg kigger på dine solide tilberedelser. Jeg kan se at du er en familiemand, der skal tage hensyn til fleres smag. Du har også en tendens til at overbelæsse
  tallerknen og måske - måske - det er kun et visuelt indtryk herfra - skulle
  retternes ingedienser skæres lidt ned til den samme elegante og noget minimalistiske fotostil. Men så længe familien er glad, whi am I to disagree ??...
  Ciao,

  Carlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan mycket väl ligga något i vad du säger. Kan nog inte heller skylla allt på familjen, barnens tallrikar brukar innehålla bra mycket mindre än min.

   Angående mängden på tallriken har vi en modell som är väldigt liten, det i kombination med att jag aldrig "orkar" byta tallrik för att ge ett bättre visuellt intryck eller lägga upp särskilt fint heller för den delen drar ner helhetsintrycket. Där kommer familjeandan in, de har mycket tålamod men inte hur mycket som helst.

   Tackar för övrig beröm, vi får väl se om det inte kan hända något minimalistiskt på matsidan.

   /David

   Radera
 3. Hehe, jo den var supersmarrig! Behövde lite kyla och luft bara... :-)

  SvaraRadera
 4. Tycker det är en av de mest fantastiska viner (på sitt prisklass) som finns på systemet idag. Å andra sida jag är ju portugis så kanske min åsikt borde inte räknas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, klart den räknas. Är faktiskt böjd att hålla med, trots att jag inte är portugis :)

   Radera