Sidor

onsdag 4 april 2012

Domaine Richeaume Cuvée Tradition 2009. Á la rödtjut..

Vive la France
Inspirerat av Ulf, en ytterst trevlig plats i cyberrymden besök den, blir det ett inlägg med fokus på upplevelsen, ni får väl hojta till om ni gillart.

Domaine Richeaume Cuvée Tradition Domaine Richeaume 2009 är ren njutdricka, förvillande många sydrhônska markörer finns på plats såväl i doft som smak. En mörk skrud, fantastisk drickbarhet uppbackat av struktur, klass och ungdomlig dansant livlighet. Inte ett ekmonster eller syrataliban så långt ökat kan nå.

Det här vinet får mig att känna mig hemma, bekväm och bakåtlutad samtidigt som det fångar upp och bjuder till dans vid varje sipp. Jag flinar ikapp med glaset och tillbehören som försvinner i ett rasande tempo. Balansen, som finns i massor, upphör direkt när glaset är tomt.

Livligheten fortsätter, i moderat takt, då detta franska tjut klockar in på 13,5 procent. Tack Wolfgang för att jag fick smaka, en given följeslagare vid nästa beställning.

Rödtjut, i bästa bemärkelse
Tills nästa gång. Möjligen inte en klockren tolkning, men direkt från hjärtat...

Pst. Vinet var ett varuprov och kostar 15,90 e, andra (bio)dynamiska produkter från samma producent hittar du här. Och tänka sig, påtal om läsvärt, FV har såklart varit på besök och ger som vanligt mersmak.

2 kommentarer:

  1. Supertrevligt David! :-D Det vinet åker upp på inköpslistan. Ha det gott! / Ulf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, misstänkte att du skulle gilla de ;). On the list it is..

      Radera