Sidor

torsdag 5 maj 2011

Möten, möten och mera möten..

Vilken hektisk vecka detta har varit, massa möten, anställningsintervjuer och annat "viktigt" tjafs. Vet inte om det är detta i kombination med annalkande sommar eller allmänt fokusskifte men lusten kring vin har fått en rejäl törn.

Ett tydligt tecken är när, en av mina favorit förströelser, vinjakt (alltså surfande efter intressanta buteljer på allehanda forum och vinnätssidor) ter sig banalt och närmast jobbigt tidsupptagande. För att inte tala om att jag, med en uppgiven suck, känner vämjelse över en artikel om 2006års Brunellotoppar och floppar. Vad har hänt? Är detta ett övergående stadium, smittsamt eller rent av bestående? Är det vad som händer med människan, alltså jaget, när stora vithajstuggor tas av fritid och framförallt den viktiga familjetiden? Är detta vad som väntas eller är det helt enkelt en tillvänjning, där den aktiva föreningsmänniskan möter familjefadern som i sin tur måste prioritera läraren för att låta vinälskaren komma i sista hand och släppa fram trädkramaren? Uha frågorna hopar sig och svaren känns allt annat än givna.

Tur att jag har några lådor Carlovin att hämta efter att kung Bores isande grepp har släppt. Får se om lusten återvänder efter lite Mascarello, Schiavenza och Ioppa? Förutsättningarna finns..

Tills nästa gång. Ikväll blir det vin...

2 kommentarer:

 1. Det låter som ett övergående stadium som kallas normalisering. Efter att du varit en tid i den vardagliga världen kommer brunellotopparna (och flopparna) åter att inta sin position som några av livets verkliga väsentligheter...

  I grund och botten tror jag att det du upplever är en fråga om balans. När jag snöat in lite för mycket på vin i en period och försummat andra förpliktelser så brukar det komma en reaktion där jag behöver göra lite andra saker för att få lusten tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Tack Ingvar, det känns trostande. Har säkert rätt i att det handlar om en form av normalisering.

  I ett försök att återuppväcka lusten gjordes ett försök ikväll med "bjudvin". Det kräver ju en post, frågan är när det kommer.

  Hoppas dessutom på rejäla Carlodoningar för att väcka lusten :)

  SvaraRadera