Sidor

onsdag 25 februari 2009

Crozes-Hermitage Les Launes 2006 & Château Mont-Redon 2005, nord möter Syd..

Det har varit världarnas kollision i dag. En strid där endast en kan stå som den ultimata vinnaren.

1. Ledighet vilket innebar babycafé, trevlig men ovan företeelse. Kändes svårat att känna delaktighet i barnrelaterade frågor, när det kommer till kritan finns det ingen som jag litar på mer än mig och min fru. Dessutom är L helt enkelt unik och i en klass för sig. Våran lilla gos går från klarhet till klarhet. Klar vinst L över alla andra barn. Är dessutom helt underbart med ledighet och barngos.

2. Kollega på hembesök. Barnledighet har även förunnats en kollega och i dag var hon på besök. Väldigt trevligt med mer gemensamma nämnare, att min fru dessutom kunde vara delaktig var ett stort pluss. Bra och trevlig kollega vinner lätt över stand in som jag inte alls har kommit underfund med.

3. Nord möter Syd, Crozes-Hermitage Les Launes 2006 (nr 2800, 68 kr, 375 ml) stod mot Château Mont-Redon 2005 (nr 2811, 118 kr, 375 ml). Den ek och svartvinbärsstinna LL mötte upp bra mot den balanserade något slutna rödbäriga M-R. I smaken gick LL direkt mot knock-out med en överraskande styrka som inte förknippas med matchvikten på 12.5%. Det ska sägas att M-R låg för räkning när fläskfilégrytan med trattkantareller och bacon ställde sig inställsamt i LL:s ringhörna. Dock vann M-R på en mer elegant, balanserad slagserie där eftersmaken var lite mjukare och höll sig kvar obetydande längre än LL:s syrliga avslut. Det ska tilläggas att båda ville ha en ny match om några år. Ska bli intressant att se om den hetsporriga LL kanske har lugnat ner sig och fått en mer harmonisk form med ett mjukare avslut och om M-R kanske har fått en bättre genomslagskraft som kan möta upp den elegans som han redan besitter.
Tills nästa gång, den som lever får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar