Sidor

fredag 1 augusti 2014

Champagne, rött tjut och platt riesling..

 

Augusti, nytt jobb, nya rutiner och allmänt hurtande på agendan. Men först, de sista självande dagarna av Juli, ett kärt återseende av Ulfmannen och Timpan. Såklart fördes inga noter och såklart står man på läktaren och kikar ner på sin egna förödmjukelse, tur att man inte står där ensam. Att nämnas bor dock att A Christmann Idig 2009 är sjuk, ingen druvkaraktär, tillhörighet eller syra för den delen. Platt livlöst och allmänt tråkig. Tillsammans med Guigals Côte-Rotie Brune et Blonde 2009 var det besökets bottennapp. Den sistnämnda var inte dålig bara allmänt tråkig och själslös. Tur att vi drack en del annat som fick hjärtat att slå ett slag extra, Castello dei Rampolla Sammarco Toscana IGT 2009 hade en skön mix av slank supertoskan, balanserad surkörsbärskompott och stallbacke. Klart bättre dag 2 så resterande flaskor får gott vänta. Andreas Gsellmans Traminer 2011 var precis lika god och personlig som när jag testade den sist tillsammans med Peder, som sagt, bara att beklaga att det inte är lika lätt att få tag i framöver för det här är bra på alla plan. Besökets fyndvarning kan mycket väl vara Eric Rodez Blanc de Noirs Grand Cru, för 331 kr får man ekologisk odlad pinot, delvis fostrad på fat med väldigt mycket personlighet, supergod helt enkelt. Ja just ja, Bartolo Mascarello Dolcetto d'Alba 2009 kan mycket väl vara den mest barololika dolcetto jag smakat, eller godaste för den delen. Ett inte helt misslyckat slut på Juli med andra ord.

Tills nästa gång. Undrar just om den där rödtjutsrieslingen har slutat blogga eller...

8 kommentarer:

 1. Hahaha! Underbart summerat som vanligt! Hehe, läktarplats var ju vanligt förekommande... ;-) Det får bli mer Sammarco och Superdolcetto, mycket trevliga viner. Och gärna mer Traminer, vilket busigt och personligt vin!

  Tack så jättemycket för supertrevliga dagar! Ser fram emot nästa gång.

  Och på bloggfrågan - nejdå, jag vilar mig i form ;-)

  Ha det gott! /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! mer av allt, förutom en och annan tysk och fransos :)

   Tack själv, som sagt, supertrevligt som vanligt.

   Jag väntar med spänning..

   Detsamma / David

   Radera
 2. PS Snygga bilder som vanligt! Det ser ut som att jag försöker läsa baksidestexten för att bli klokare... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack o tack, man kan alltid bli klockare ;)

   Radera
 3. Vad är det för glad du har på bilderna. Det sjukt sköna ut. Bra foton! Felsenberg gg? Jag har 3 kvar dricka upp? Tack /Karl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för beröm, jag använder Lightroom när jag "framkallar" mina bilder, suveränt program med många möjligheter.

   Jepp Felsenberg GG, dricks underbart bra nu även om du säkert kan spara ett tag till. Om du har tre få skulle jag nalle en nu, det gjorde jag.
   /David

   Radera
  2. Tack. Jag såg nu att min svenska inte blev så bra, använde mobilen. Vilka glas är det du har? Är det Zalto? Grymt fina hur som helst. Champagne, riesling, rödvin, tänkte mig på nya inköp av alla sorter. Om zalto, finns det två olika sorters champagneglas? Tack på förhand. Karl

   Radera
  3. Hej, sorry för sent svar. Hade missat kommentaren. Det är Zalto och Orrefors på bilderna, båda sorterna är grymma tycker jag även om Zalto helt klart drar det längsta strået i min värld. Det finns ett champagneglas, mer i traditionell flöjtform men den som jag gillar bäst att dricka champagne ur är deras whitewine.
   Mvh David

   Radera