Vincent Carême Vouvray Le Peu Morier 2012 |
Sagt och gjort, varför inte ge bort en flaska som jag spontanhögg i Augustisläppet. Om jag inte misstar mig helt kommer den landa hyfsat väl, förhoppningsvis mycket väl hos den tilltänkta. Men först ett litet smakprov, något ska man väl ha för all vånda. Och självklart låter jag inget slippa förbi svalget.
Men mums, som en sval fjällbäck träffar doften näsan, sval, stenfrukt, lite slösaktig tropisk frukt, sten och honung i en balanserad och inbjudande subtil ström. I munnen handlar det främst om svalt mineraldriv, sten, lite ylle, aningen svårframkomligt, nästan utmanande, den så påtagliga frukten i doften gör sig mindre påmind och det pikantbeska avslutet mynnar ut i en ganska lång eftersmak där frukten gör comeback. Det här var grejjor det, inte för alla men gillar man stilen får man absolut valuta för pengarna. Känns snarast dumt att inte lägga undan någon flaska för framtida bruk.
Och för er som undrar, Vincent Carême verkar tillhöra den där skaran av unga, dynamiska vinmakare som ärvt en lott eller två och nu försöker söka ursprung och kvalitet i en relativt okänd appelation, någon han verkar ha lyckats riktigt bra med. Vingården är ekologiskt certifierad sedan 2002 och AB certifierad sedan 2010. Druvorna till Vincent Carême Vouvray Le Peu Morier 2012 (nr 99256, 179 kr) plockas för hand, som gårdens samtliga vin, därefter får vinet jäsa på sin naturliga jäst och inget svavel tillsätts.
Tills nästa gång. "Bara" åtta dagar kvar...
Håll ut, you can make it!!! ;-)
SvaraRaderaHahaha, tack för stöd. Gör mitt bästa! ;)
RaderaTack, landade väl. Mycket klar vätska! Fjällbäcksliknelsen var klockren och jag fann mig själv längta efter nystekt och slank svagt rosa fisk; öring, sik eller harr.
SvaraRaderaKul! Känns som att det är på tiden att njuta av något tillsammans snart. Om man bara kunde hålla sig frisk så länge :)
Radera