Sidor

fredag 1 februari 2013

Reichsrat Von Buhl Pechstein Riesling GG 2010. Fredagsvibb..

Reichsrat Von Buhl Forster Pechstein Riesling Großes Gewächs 2010
Nya fönster, nytt över diskbänken, frisk familj, obligatorisk ost och chark inköp, solsken och färdigköpt räkmacka. Som pricken på i:et, grädden på moset, eller helt enkelt lite fredagsmys passar jag på att öppna lite tysk GG-magi.

Tropisk frukt belägen i finaste stenrös, svalt, mild krydda, mer skiffer, allt balanserat på skarpaste knivudd med lite fetare bivax som droppstop.  En ren fröjd i munnen, oj, lent men knivskapt, fullkomlig balans mellan mild tropisk frukt, gråpäron och skiffer, slicka på en sten där det legat en syrlig klubba, där har du klockren liknelse, syran är faktiskt något i hästväg. Trots aningen utmanande uttryck fastnar allt i en skön, underbar drickbarhet och allt mynnar ut i en lång, fruktsyrlig eftersmak med ett uns sten, lite krusbär och mer citrus. (92-93p+)

Spelar ingen roll hur det funkar till kvällens räckmacka, är något så här gott kan det inte bli fel oavsett. Tanken svindlar en aning när jag kort snuddar vid vad som kan hända med lite tid, tur att det finns mer i källaren.
Orrefors Crisp och tysk GG-magi
Tills nästa gång. Trevlig helg på sig...

5 kommentarer:

 1. Ah, underbart! Själv blir det nog italienskt ikväll, antingen vino da tavola (notch, notch) eller också lite Barolo. Vi får se. Räkmacka, så gott! :-) Ha en skön helg! /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vino da tavola ftw :) Stort tack ännu en gång, annars kan man ju alltid göra en cuvée ;)

   Radera
 2. Trevlig helg - låter mycket gott! Och fantastiska bilder som vanligt!

  /Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma, ditt fredagsvin låt inte heller helt fel. Tack för beröm, men dagens bild måste nog ändå vara din. Det var en etikett att suga tag i blicken, där kan vi snacka perspektiv, härligt.

   Radera
  2. Jo, den var kul - ny producent för mig också!

   Radera