Sidor

söndag 9 september 2012

Recept på en mer eller mindre lyckad söndagsmorgon. Variationen är oändlig..

Söndagsstarten
Ni kanske har hört det förr men här är mitt recept på en lyckad söndagsmorgon.

1. Gå upp med de två äldsta barnen, låt fru och yngsta ligga kvar o tryna eftersom du hörde hur en av dem skrek lungorna av sig på morgonkvisten.

2. Sätt hela familjen framför Bilar, filmen vet ni, för att sedan märka att den enda som hade ett uns trötthet kvar är du själv, de andra klättrar på soffan och motionscykel värsta dagisstyle.

3. Påbörja istället operation frukost, idag pannkakor. Tvååringen håller i vispen och fyra diton häller i 6 deciliter mjölk, två deciliter mjöl och två grahams, allt ekologiskt såklart. Två ägg grundade jag med innan fyraåringen ens visste att man fick vara med vid spakarna idag.

4. Förled dina medhjälpare samtidigt som du klickar i syndigt mycket smör, i den för de små alldeles för varma stekpannan. Gläds åt att du för en gångs skull kommit ihåg att ha i salt i smeten och spring mellan dator, barn, gräddvisp och stekpanna.

5. Invänta artiga men ändå bestämde bannor av frun som trots sin kärlek till pannkokor ändå gillar havregrynsgröt bäst på morgonen.

6. Avstyr allmänna önskemål om att smaka allt från sylt, grädde till pannkakor. Invänta blöjbyte, fota, ta bort alla onödiga bestick som tvååringen promt måste plocka fram.

7. Sleva upp åt de minsta, fräs lite för att du är hungrig och alltid måste vänta till sist med att äta, ät. Ja just, hallonsylt åt de små, hjortron åt de stora och ingen grädde åt fyraåringen. Och nej, vi hade ingen keso.

Slut

Tills nästa gång. Lugn söndag? Skulle inte tro det...

8 kommentarer:

 1. Haha, underbart! :-) Själv har jag mestadels jobbat med mina engelskalexor... Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, mister pluggis ;). Ha det gott själv du, gillar nog bättre att dela ut än att ha läxor ;)

   Radera
  2. Dela ut läxor is da shit!!! ;-)

   Radera
  3. Fast jag har gett upp, semivuxna skoltrötta människor är de sämsta läxmottagarna ;)

   Radera
 2. Kvarg istället för Keso kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo, å det hade vi ju faktiskt hemma också.

   Radera