Sidor

onsdag 12 september 2012

Domaine Jean Bousquet Grande Reserve Malbec 2009 och köpeburgare med xtra allt. Nu står plupp och plopp på uppfarten..

Silky smooth
Domaine Jean Bousquet Grande Reserve Malbec 2009 (nr 75712, 149 kr, står 2008 på hemsidan men jag har hört med importör och det finns gott om 2009 i lager) träffade mig i precis rätt ögonlick, i alla fall vill jag tro det. För hur kan jag annars förklara den handfallna förförelsen som började med en rund mörk frukt, småsöt vaniljtouch och djupare tobakstoner. Den mjuka, mustig doften som skulle kunna vara burdus men som glider in publikt balanserat med ett mörkare djup.

För att sedan gå över i ömsesidig gillande med samma generösa mörka frukt, mustiga men balanserade trätoner, uppbackat av en piggare syra men framförallt en riktigt sval mineral ton. Munkänslan är smårund, generös men härligt balanserad. Eventuellt något mjuk men vad gör det, låt dig bara svepas med i den varma sydamerikanska välgjorda charmen.

Eftersmaken linkar av halvhyfsat fort, avhjälps bäst med att helt sonika ta en sipp till. (89-90 mjuka, varma poäng)

Det är i munnen det händer
Nu fattas det bara en saftig, flottig burgare av bättre sort, lite hemmaskurna pommes och en lätt rökig barbeguesås. I brist på det fyller Änglamarks färdiga uppgiften med bravur. Är riktigt bra för att vara en köpeburgare, inget knol fyller frun i. Till det smått överdrivet mycket välbräserad löl, ankfettsdrypande potatiskylftor, mild jalapeño och slutligen lite tomater för att det inte ska kapsejsa i flottträsket. Och nej, jag behövde inte äta något mer denna dag.

Tills nästa gång. Riktigt roligt att få vara med i eftersnacket av matbloggspriset och igen ett STORT grattis till alla vinnare...

Pst. Det var Magnus som påminde mig om att jag hade en flaska i källaren.

Psst. Nog är väl friscobrödet bra mycket bättre än den "vanliga" varianten.

2 kommentarer: