Sidor

lördag 9 juli 2011

Domaine Vincent Paris Cornas Granit 30 2003. Dags att damma av hemmapappan..

Me, myself and I.
Frun lämnade huset 07:10 och sedan dess har det varit en kamp. Nej inte precis, dagen har varit helt fantastisk. Det enda knepet, lira med på barnens villkor hela tiden. Först stallet, sedan glass och lekpark för att rundas av med ytterliggare en lekpark. Hem laga färdig middag, vill ni ha korv eller burgare? Och avslutande pooldopp. Nu sover de båda i ACns trygga surrande famn.

Hopplock och framplock, nu lite vuxentid.

Direkt från källaren (ca 14 grader) ger Domaine Vincent Paris Cornas Granit 30 2003 full gas, en mörk kraftfull fyllig doft med gott om bibehållna plommon och mogna björnbär. Trots det finns det mognadstoner och det svävar något småeteriskt över allt. Nästan lite portvinskänsla. Det är en härlig blandning mellan fruktighet, mognadsmultnad och oxidationsport. 


När doften är så här härlig blir jag nästan lite rädd för att bli besviken när jag smakar. Men ojoj, tvärt om. Munkänslan är superfyllig med gott om fruktighet, svartavinbären och björnbären blir nästan aningen sötaktiga. Gummi och örter spär på tillhörighet och mognadstonerna skvallrar om lite ålder även om de inte kommit särskilt långt så kommer de fram i form av aningen jordighet och ett portvinsliknande slut. Tanninerna är sandiga och alldeles förträffligt lätttuggade, knappt kännbara faktiskt.  


Eftersmaken är lång och saftigt rund i frukten även om det finns lite torr jord som flörtar med.


Med stigande temp tilltar klumpigheten och portvinstonerna, så det blir till att hålla svalt för då.. (90-91p)

Fi fasiken va gott det här var. Hade inga förväntingar alls och nog för att jag kan medge att det är lite klumpigt eller bonnigt, om nu det är något dåligt. Men vilket rödtjut. Med tanke på att jag köpte detta för runt reahundringen så är det inget annat än ett klockrent FYND. Men vad spelar det för roll nu när det är slutsålt, tur att jag faktiskt har tre flaskor kvar.

Tills nästa gång. Dator, chips och bubbelsaft vad mer behövs för en helkväll?...

1 kommentar:

  1. Fi fasiken vad gott det är med portvinstoner i doften! Oftast, iaf... Ha en fortsatt skön kväll! /Ulf

    PS Atomlådan såg giftig ut... ;) DS

    SvaraRadera