Sidor

torsdag 7 juli 2011

Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2002. Struktur är nyckeln till lättja..

Nu så, är gräset klippt.
Ibland behöver man bara låta livet vara ifred. Packa ner några äggmackor och bege sig till stranden. Jo tack, om det vore så enkelt. Operation badstrand började 05:20 med uppstigning och förberedelser. Min kära fru tog morgonpasset och klarade av detta med bravur. 09:00 rullade ekipaget ut med destination Malmjärn. 09:50 vällde familjen ut och inte långt därefter hade vi intagit position i skuggan med sikte på sanddynorna. Vi var då ensamma på stranden med undantag för några kommunalt anställda säsongsarbetare som även de förberedde dagens duster.

Efter starten på dagen, som kändes som en ända lång förberedelse, blev det desto mer go with the flow. Det har allt som allt varit en riktigt lyckad dag med små om några missöden. Sommartempen gör humöret lite labilt men nog är det skönt med lite lagom svensk sommar.

För att runda av detta med lite mindre struktur och mer spontanitet fortsätter jag på på uppslaget spår. Dag tre av Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2002s segertåg. Utan noter, utan besvär och utan direkt motstånd bjuder mogen Chardonnay upp till dans. En mogen intressant doft med en bra dos smörighet, honungsvatten och avsevärd längd. För att sedan, bibehålla den mogna tonen, men med piggare uttryck och ett uns mer syra och äpplighet. Utan ett någon som helst beskhet eller annat störande någon av dagarna men med en envis mineralitet som stramar upp blir suget efter moget, fylligt, vitt desto större. (88-89p) Var håller ni hus? Inte i min källare i alla fall.

Tills nästa gång. Imorgon växlar vi upp..

5 kommentarer:

 1. Ja, också ett vin som man dricker för lite av: Chablis! Men är man insnöad så är man :-) Ha det gott! /Ulf

  SvaraRadera
 2. Eller hur!

  Btw, du väntar ett samtal med ett erbjudande "you cant refuse" ;)..

  SvaraRadera
 3. Såna erbjudanden borde man få!

  Chablis är gott och de aktuella Brochard verkar lovande har jag hört. Idag blire iaf Jürss-ostar och Laguerre Le Ciste Blanc vs. Louis Jadot vita Bourgogne..

  Känns uppgjort

  SvaraRadera
 4. Vänta du bara ;)

  Har inte testat någon ny årgång av Jadot men Jürssostar är gott. Antar att Laguerre är något vinik aktigt, så jo lite uppgjort känns det nog :)..

  Fasiken, nästa gång måste jag smaka lite vinikgodis..

  SvaraRadera