Sidor

lördag 28 augusti 2010

MASI Campofiorin 2007. Jag ger upp, nästan..

Igår var en trött dag, arbetsveckan var slut och hemma väntade samliv med mina kära. Tyvärr fanns inte orken, veckan har helt enkelt tagit ut sin rätt. Då som gubbinnan ur lådan rycker hustrun in och styr upp både mig och barnen. Vilken härlig människa.

Slutligen hamnade vi på en spontanövernattning hos mina föräldrar, något drickbart skall vi väl ha i oss efter sedvanlig lättlager till "kinamaten". MASIs Campofiorin har inte imponerat tidigare, resultatet av detta blev att Vård o vin medicinerade omprövning. Sagt och gjort, helflaska fram och denna gång i 2007 års tappning. Ännu en gång stoltserar de fem stjärnorna, vilket jag nu har lärt mig reflekterar årgångens kvalitet.

Träbetonad, antydan till mörk choklad, lite sura körsbär, inte speciellt generöst snudd på småsnipigt återhållen. Möjligen en antydan av tomat som snirklar sig fram. Träighten återhämtar sig med lite luft och försvinner in i den mörkröda frukten, en behagligare mer sammanflätad doft uppenbarar sig men generöst kan man inte påstå att det blir.


Överraskande sur, frukten är röd och åt det torkade hållet, läder och lite choklad slår an tonen i det strama och oinställsamma uttryck som avslutas med gott om mikroskopiska uttorkande tanniner. Avslutet är torrt och bra långt med mer torkad röd frukt.

Nej jag blir inte tjusad av denna återhållsamma Italienare, varken speciellt komplext eller generöst inbjudande. Ska bli intressant att se om detta kan utvecklas till något mer i framtiden. För mot bättre vetande rekommenderade jag detta till mina föräldrar som köpte i pluralis på de åländska farvattnen. Som tur var tyckte fadern att det var njutbart så något rätt blev det i alla fall.

Tills nästa gång. Idag är humöret bättre, men det dåliga verkar ha smittat frugan...

6 kommentarer:

 1. Ledesen för ordinationen ;) Tur att föräldrarna gillade det. 79,5 var ju ingen liten sågning. Själv har jag lagt undan några flaskor som jag tänkte börja sniffa på om sisådär 5 år...

  SvaraRadera
 2. Hehe jo jag kände att det var läge att prova igen. Satt och funderade på poängen och nog skulle den kunna kvala upp till omdömet bra (80p), men ibland vill man vara lite avig.. ;)

  Eftersom de köpte i plural finns det möjlighet för mig att prova igen efter lite lagring. Hoppet är det sista som överger..

  Förresten, har du provat några äldre modeller???

  SvaraRadera
 3. Campofiorin tillhörde mina favoriter(i 100 kr klassen) i många år, men så förra året på en BYOB blev jag vådligt besviken( det var min flaska).
  Årgången var 2006.Jag hade några ströflaskor av årgång 2000-2004, dessa levererade men inte 2006 som jag testade på nytt. Jag har därför inte köpt några 2007 och efter din sågning så blir det inga fler.
  I källaren finns en 2004 kvar. Undrar när den ska få chansen....

  SvaraRadera
 4. Hej, tråkigt när gamla favoriter inte lyckas, tur att det finns så mycket annat intressant.. Undrar vad som har hänt om det är en kvalitetssänkning eller om smaken utvecklats åt något annat håll. Delge gärna när du provat 04:an skulle vara intressant att höra vad lite lagring gör..

  SvaraRadera
 5. Man tycker ju inte att kvaliteten borde vara sämre när nu MASI ger den 5 stjärnor, vilket tydligtvis är ett rätt sällsynt betyg (första gången någonsin det hänt två årgångar i rad). De skriver ju att det ska hålla för typ 15 års lagring, så det borde ju oxå tala för god kvalitet...men å andra sidan kan de ju skriva precis vad de känner för.

  Har en -03:a kvar, kanske läge att klämma den snart.

  SvaraRadera
 6. Hej igen!
  Ser i mina anteckningar från i våras att jag drack en 2003:a som jag noterade att den fortfarande levererade och förmodligen klarar ett par år till.
  Återkommer när 2004 går åt men jag avvaktar nog till i vinter ngn gång.

  JC

  SvaraRadera