Sidor

torsdag 9 september 2010

Raoul Collet Carte Noire Brut. Igår var en sådan dag..

Min kära hälft behövdes muntras upp, således införskaffades allehanda stämningshöjjare. Praliner, champagne och ett paket innehållande lättsamt underhållande text. Behöver jag säga att jag även tog del av praliner och skumpa, ibland är det tacksamt att göra någon lite gladare.

Raoul Collet Carte Noire Brut (nr 7777, 129 kr, 375 ml) innehållande 65% pinot meunier, 25% pinot noir och 10% chardonnay, kan fås i halvflaska i stort sett överallt i vårt avlånga land. Detta kan betyda flera saker men två saker brukar vara säkra, ett: det finns inget som sticker ut och två: det finns inget som är helt fel. 

Just denna halva var åt det rundare hållet, lätt brödighet och aningen musslor och lite stall i det småmogna doftintrycket. En doft som i snälla ordalag kan benämnas subtil och i elaka småsnipig.  

Smaken är frisk, små lättsamma bubblor och en smårund känsla i all frisk frukt även om alla intryck förblir ganska blyga. Det enda som sticker ut är grapebitterheten i slutet som faktiskt inte tippar över och blir för beskt utan håller sig inom det smaksamma. 

Eftersmaken är medellång med citrus där lite mer av skaldjuren tittar fram. (84p)

Sammantaget är det bra på gränsen till riktigt bra. Även om det satt som en smäck denna kväll behövs ingen djupare dykning för att upptäcka en massproducerad lättillgänglig sak. Men faktum kvarstår, det är ändå skumpa..

Tills nästa gång. Så var det helg igen..

2 kommentarer:

  1. Bolagets utbud på halvflaskechampagnefronten är tämligen outvecklat. Inte ens i BS går det att hitta särskilt mycket. Du får åka på inköpsresa till hemlandet! ;-)

    SvaraRadera
  2. Hehe jo det kan nog vara så.. eller så får vi gå över på helformat.. ;)

    SvaraRadera