Sidor

onsdag 26 maj 2010

Det blev en pöjk..

För er som känner mig personligen eller läser personbeskrivningen kommer det inte som någon nyhet att vår trio nu har blivit en kvartet. Därav min uteblivande bloggvaro, det har helt enkelt varken funnits tid, ork eller lust. Men jag vill, kan och ska fortfarande finnas till i cybervärlden, alltså gäller följande: Ur barndimman och in i dimman. Ett hoppingivande faktum är dock att min druckna ensamhet så sakteliga duoaliseras, min kära kan komma med associationer som brieost, fil och rosor för att nämna några klockrena sinnliga liknelser. Här kommer några korta minnesnoter av det druckna, smakade och njutna.
Tahbilk Marsanne 2008 (nr 6406, 94 kr), vinet som i ögonblicket hade allt. Personlighet, krydda, syra, eftersmak och njutning. Ur nyanserna kan nämnas ull, citrus, fetma, fräsh fruktighet, gula äpplen. Ett vin att köpa och lagra, bara för att det är så eget.
En vardagstrevlig Italienare, känns det igen? jo det finns många av den sorten men inte lika många på halvflaska. Morellino di Scansano 2007 (nr 2348, nu 39 kr förr 59 kr, 375ml) är lite sötrotfruktigt inställsam med körsbärstomater och en örtkvist. Funkar förvånansvärt bra trots nett pris.
Så till en avslutande besvikelse, som väcker både en och annan tanke. I distriktet Champagne görs en hel del vin, möjligen inte lika mycket som efterfrågan är stor eftersom en billig flaska från Champagne ofta kostar lika mycket eller mer än ett "bättre" vin från ett annat distrikt. Jeanmaire Brut (nr 7430, 129 kr, 375ml) är ett sådant exempel, doftade faktiskt ganska inbjudande med pigga toner av svamp, citrus och något vått. Smaken var dock totalt intetsägande med gula äpplen i en dovt återhållen eftersmak. Nej, jag är fortfarande inte övertygad. Kom gärna med något förslag på husstil, speciell blandning eller årgångsskumpa som levererar. Usch och fy för att inte tala om skam..

Tills nästa gång. Vi får se hur frekvent jag lyckas plottra...

7 kommentarer:

 1. Gratulerar till tillökningen!
  Hoppas ni får sova om nätterna...annars får du se till att pöjken får ta del av mammas alkoholintag så att han somnar sött ;)

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till tillökningen.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till tillökningen! :-)

  SvaraRadera
 4. Oh man tackar, man tackar. Nattsömnen är förvånansvärt opåverkad, å andra sidan är det några år sedan vi sov en hel natt sist. När det handlar om att smaka lugnande så ligger storasyster risigare till, i kulmen av trotsigaste trotsålder och klurig nog att kunna trycka på förvånansvärt rätt knappar. Ni som har haft en tvååring vet, och ni som inte vet tacka .. för det eller håll i er det är en åktur att minnas.. ;)

  SvaraRadera
 5. Ett jätte grattis till gossen.

  SvaraRadera
 6. Hej Svensson, först ett stort grattis till pöjken! Och vad bloggen är grymt snygg! Har inte kollat in den på ett tag och gillar den nya layouten. Drack Tahbilken på restaurang för ett tag sedan - visst är den bra? Vet att den utvecklas grymt bra över tiden, men har inte kommit mig för att köpa den, än...

  SvaraRadera
 7. Tack alla!

  ..och ett speciellt tack till Birk, håller på och testar lite med de nya mallarna och med risk för att vara lik andra gillar jag denna. Visst är det intressant med viner som man vet är bra, som dessutom har lagringspotential men man kommer sig helt enkelt inte för att handla... Bara att masa sig iväg till närmaste SB.. ;)

  SvaraRadera