Sidor

lördag 8 maj 2010

Windsor Private Reserve Zinfandel 2008. Grill eller inte grill det är..

Jahaja fortfarande ingen nedkomst trots idoga känningar. Livet går tydligen vidare även om det känns som att den enda skillnaden mellan mig och en beredskapsklar brandman är pålen som jag skulle behöva klamra mig fast vid. En lika behövlig som trevligt återkommande treveckorstradition är grill och samkväll hos mina föräldrar. Så varför inte ta tillfället i akt och försöka utse sommarens grillvin. Ett inställsamt snällt men ändå personligt mulligt alternativ för karé och spjällsällskap.

Kvällens vin Windsor Private Reserve Zinfandel 2008 (nr 6289, 99 kr) ska åtminstone finnas på SB:s hyllor fram till oktober så sommarens åtgång är säkrad. Doften är fruktig med björnbär, plommon, blåbär och vanilj. Syltflaggan höjs varnande men sänks för att sedan höjjas igen när den jästiga övermogna svartvinbärssaften tar vid. Trots den söta tonen så finns det en del personlighet, få se vad som händer i smaken. Söt mogen frukt med mer syltanlag. Ganska kännbara tanniner och en alkoholvärme som känns mer och mer tilltagande ju varmare vinet blir. Det är i eftersmaken som vinet verkligen tappar, en grönsjälkig ton som följer upp med lite mogen plommon. Hm jo nog var det ganska mulligt och gjorde sig tämligen bra till det grillade köttet med de sedvanliga tillbehören men merköp lockar det inte till. Jakten efter sommarens grillvin går således vidare, har ni någon/några favoriter? 

Tills nästa gång. Tappastävling nästa... 

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Seghesios bas-zin, Sonoma Zinfandel (nr 22562) årgång 2007 är ett fantastiskt bra vin som funkar utmärkt till grillat.

  Bland bolagets enkla zinfandels (blends) är mina favoriter Cline (nr 22283) och Ravenswoods Vintner's Blend (nr 26001).

  SvaraRadera
 2. Hej Johan,

  Tack för tipsen, har sneglat på Seghesios zin men känt att det kan vara bra med en eller några referenszinnar. Har märkt att det är svårt att gå ner i "kvalitet".

  Ostbollarna såg riktigt smaskiga ut som så många andra recept på din sidan. Det bakade potatismoset är en favorit. Mvh David

  SvaraRadera