Sidor

söndag 7 juni 2009

Les Remparts des Ceps Dorés Rouge 2007. I valet och kvalet..

Söndagen var tillfredsställande, kort så klart, men det kändes som att familjen utnyttjade den väl. På kvällen var det meningen att vi skulle sammanstråla med två andra par och grilla men så blev det icke. Hemkommen från en lite shoppingtur blev det istället in i ugnen med de honung och salvia marinerade kycklingbitarna och iväg till den lokala vallokalen för att göra sin medborgerliga plikt. Väl hemma igen var kycklingen klar, lite för klar tyckte jag men frugan var possitiv. Fräste på lite choritso och vitlök som topping och fram med ett matvin i tvåformat.

Jag hade tidigare spontanhandlat en halva Les Remparts des Ceps Dorés Rouge 2007 (nr 2825, 45 kr). Jag fann detta vin intressant av flera anledningar och då inte med den goda smaken i centrum.
nr 1. Nyhetssläpp som skall finnas ett helt år.
nr 2. En halvfalska som inte finns på helflaska.
nr 3. Ett långt och krångligt namn.
nr 4. Vin från region som enligt mig passar till mycket.
nr 5. Den bara stod där.
Intrigen tätnar och handen för sig mot kapsylen.

Vi möts av en varmfruktig doft. Den är nästan söt så mogen känns den. Röda bär absolut, lite alkohol, kryddigt, både franska örter och lite peppar. Nästan lite för sötfruktig.
Smaken är först samhetslen, röda mogna jordgubbar lite körsbär. Övergår i kryddighet med en överhand av svartpeppar. Men frukten och sötman finns där. Trots att det lämnar ett torrt avstamp på tungan hittar jag inte många spår av vare sig själk eller skal. Smaken som dröjer sig kvar är lite sötfruktigt mogen. Ett gott och ganska inställsamt vin som ligger på gränsen till att bli allt för sötfruktig. Men skruva av korken till något lättgrillat i sommar. Om du förväntar dig något vänligt som inte tar överhanden till ett ringa sällskap och penning som ligger lite i överkant hittar du det kanske här. Om inte så är det inte mycket att slå ut i vasken eller i grytan.

Till nästa gång. Lite är inte alltid fel…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar