Sidor

lördag 6 juni 2009

Rotari Brut Riserva 2004. Det var länge sedan sist..

Tur och retur till Stockholm och bekanta där sonen i huset fyller 18. Grattis K och C, tänk vilken värld av smaker, dofter och intryck som öppnar sig för den myndige. Fast med handen på hjärtat finns nog risken att detta inte är det första man tänker på i kön till stadens uteställen.

Hemkommen på eftermiddagen tyckte vi att det var på tiden för lite helgbubbel, närmare bestämt Rotari Brut Riserva 2004 (nr 7567, 99 kr). Tidigare erfarenheter var possitiva och det var med kvällsmys i sinnet som korken lirkades upp. Doften lockade med en svagt brödighet och en liten doft av svavel med ett stråk av gula äpplen och citrus, riktigt fräsh och aptitretande.

Smaken var överraskande bra. Ganska små trevliga bubblor i överflöd. Lite brödighet och en fräsh lite sötaktig frukt. Inget av intrycken tar överhanden utan klingar ut i ett eko av välbehag och törstan efter mer. Ett försvinnande vin som sätter saker på sin spets. Jag har druckit detta vid några tillfällen tidigare och det har aldrig varit så här bra. Den enda förklaringen jag kan finna är att vi använde ett glas med en vidare kupa och att vinet både snurrades och luftas innan vi inmundigade det. Det plus någon månad i källaren verkar har gjort underverk på denna Italienska bubblare.

Ett kort tag efter nattandet av den lilla vaknade hon och var otröstlig. Ibland blir det bara helt fel. Efter tröstande där vi tog till konstens alla regler verkar hon ha kommit till ro. Undrar vad som blev fel. Stackars liten..

Tills nästa gång. Ibland blir saker inte som man tänkt sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar