Sidor

måndag 1 juni 2009

Wwe Dr H Thanisch Riesling Kabinett 2007. Ett vin för veckan..


Veckan bjuder på en kylskåpskall Wwe Dr H Thanisch Riesling Kabinett 2007 (nr 7205, 99kr). Måste medge att detta börjar bli en halvtorr historia, förhoppningsvis inte innehållsmässigt utan med hänseende på alla Tyska inslag. Både årstid och gomm lockar vilket gör att att de smala flaskorna ligger risigt till. Det gedigna utbudet och de hägrande 07:orna gör att upptäckandet blir desto roligare. Det är dock lite tråkigt att de relativt frekventa gästspelen under våren med lagrad prisvänlig Riesling har upphört och att de bensindrivna trögflytande dropparna minskar i samma tackt som suget ökar. Men men nu till veckovinet.

Doften är till en början lite ugnt jästigt med en viss komplexitet, under finns lite päron och en touch av tropiska frukter och lite citrus. So far so god. Smaken går igen och möter upp med ett sött motståndslöst tungutbredande välbehag. Inte lika honungssött som de senare skördade varianterna som jag har smakat men gott och trevligt. Inte så påtagliga frukter men lite päron och persika hittar jag. I Slutklämmen finns lite grape utan att bli påtagligt kännbar. Eftersmaken är ganska kort men behaglig.

Känns som ett vin när det är som bäst, har svårt att tänka mig att detta skulle bli mer än nämnvärt bättre med lite lagring. Alltså köp, drick och njuta nu.

Tills nästa gång. Ibland vill man inte ha någon överraskning...

Ps. Måste kanske revidera mitt tidigare uttalande om lagringsduglighet. Trots den ringa syran fick vinet en trevlig rondör efter några dagar i kylskåpet. Så om andan faller in, köp, drick nu, lagra, njut.. Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar