Sidor

fredag 7 juli 2017

Argiano Brunello di Montalcino 2012


Det här är seriöst seriösa doningar. Mörk, komplex och kraftfull. Här går vi på kraft snarare än elegans. Det är förta intrycket som formligen osar fram vid korkdragning. Här känns det överflödigt att gå in på detaljer då det är självklart att luft och tid behövs. Men det är verkligen ingen duvinge vi har att göra med.

Nja, det här gick inte jag igång på. Kraft, mörk frukt, choklad, järn och djup i doften. Riktigt trevlig sniff men det känns inte som en Brunello. Eller i alla fall inte den typen av Brunello som jag gillar. Här är det mer värme, mer kraft, mer fat, mer extraktion, ja mer av allt. Smaken är fyllig, riktigt bit i syran, mörk och mullig. I slutet biter även alkoholen till men lämnar en lång saftigt stram eftersmak.

Inget snack om att det finns framtidspotential men helt ärligt, när det känns mer som ett välgjort vin från nya världen finns det andra Brunellobollar för mig att springa på. Det här belyser också vikten av att prova viner själv trots att det har strötslats med poäng av andra proffstyckare.

Tills nästa gång. Var rädd om er och om varandra...

Pst.
RP 94+
WS 93
JS 96
WE 92
MP 89 (dag 1)
MP 87? (dag 2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar