Sidor

lördag 25 mars 2017

Leclerc Briant Divine 2004
Det ska va gött att leva annars kan det kvitta..

Och ja det är gött att leva. Ta en helt vanlig onsdag, släng in en spontan hotellnatt, några underbara människor, en femrätters smakmeny på Svartengrens och sparka igång allt med en flaska Leclerc Briant Divine 2004. Doften har en skön mix av begynnande mognad och friska gula äpplen. Det finns helt klart komplexare nötiga toner som säkerligen kommer att växa fram ännu mer med lite tid. Munkänslan är krämig, lättsam med ändå med spets. Det är roligt med personlig champagne som bjuder på sådan drickglädje utan att kosta skjortan. Mer än så hinner jag inte registrera då innehållet i flaskan försvinner i ett rasande tempo och Ubern står redo för att ta oss vidare på kvällen äventyr.

Som alltid när det ska snabbkylas bubbel har jag med mig min trogna vinkylare i plast. Inte den snyggaste att ställa fram på bordet men den gör jobbet. Förut hade jag faktiskt med mig glas också men nu har jag blivit bekväm på gamla dar och förlitar mig på hotellets utbud.

Tills nästa gång. Hur kan det vara annat än gött att leva en kväll som denna...

2 kommentarer:

 1. Trevligt - drack den för 2 år sedan - http://barolista.blogspot.se/2014/06/six-bottles-of-champagne-to-close.html
  Gillas!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, den läste jag när det begav sig :)

   Ja den var riktigt god, tycker överlag att det är svårt att bedöma när en champagne är "drickfärdig" men den här rackaren borde ha några år kvar på nacken. Ska bli intressant att se hur 08:an blir.

   Radera