Sidor

onsdag 28 september 2011

Becker Spätburgunder 2009. Trasiga muskler är tydligen av godo..

Ibland rycker det i korkskruven
Föranlett av två i sig skilda händelser, blev suget att dra kroken mig övermäktig. Å ena sidan lockar Italienpatrik med 07:an av samma vin och å andra sidan firar Tyskland sin nationella högtid på måndag nästa vecka. Möjligen något långsökt men ibland krävs det inte mer för att korkskruven ska gå varm.

Men först lite annat, jag har på något vidunderligt sätt kommit igång med mitt fysiska underhåll. Så till vida att jag ständigt känner av någon muskelrelaterad krämpa, ok att träningsverk ska verka positivt men fasiken det tär på ändå. Ikväll ska jag dessutom ge mig ut på djupt vatten, någon form av stridsträning. Hoppas att det är någon riktig hurtbulle som skriker på mig, alltid roligt att kunna ta ut sin vrede på någon som förtjänar det.

Makalöst underbar transparent färg
Tillbaka till vinet, Becker Spätburgunder 2009. Har druckit 2007 tidigare, 2008 går tillfälligt att få tag på och 2009 kan man få tag på här.

En helcharmig doft med lite småjästiga drag, nästan lite beaujolaisaktig, rödavinbär, lingon och omogna hallon samsas med en mörkare ton. Doften känns stor, fast på ett slankt sätt, med lite likörkänsla. Aningen krydda, mot fänkål finns också där.


Smaken är följdsam och stor för att vara i ett så slankt paket, syrorna är fint inbäddade och balanserar upp frukten som är i fullständig harmoni med drickbarheten. Även här finns det ett mörkare drag och en svag pikant krydda. Avslutet stramar upp med en torrhet som kan förvillas med aningen beska men ändå inte.


Eftersmaken är saftig med en stramare kärna, det finn lite hallon- och laritsbåtar även om det inte är ett dugg sött. Möjligen att det sitter i lite kort för suget efter nästa klunk infinner sig nästan direkt. (86-87)

Det här är ett perfekt exemplar på direkt drickbarhet men med charm och uttryck som inte gör det tråkigt eller intetsägande. Ett perfekt matvin som passar minst lika bra utan och tänk va fint detta kommer att sitta när det überunga har lagt sig och någon till ton åt det murriga hållet tittat fram. Ner i källaren med dig för det här kommer jag gärna tillbaka till om sisådär ett halvår.

Tills nästa gång. Hoppas att jag kan gå imorn...

Pst. Av en slump verkar Frankos korkskruv också dragit åt det tyska hållet.

Psst. Jaha ja, vikten av att inte dra förhastade slutsatser. Dag 3 är det så j*vla fint, ja jag har inget annat uttryck. Inte störst, bäst eller vackrast utan bara så härligt. Poäng känns på sätt och vis överflödig, fruns kommentar får summera. Det finns inga fel i det här..

8 kommentarer:

 1. Håller med, härligt vin. Jag var nog till och med ännu mer positiv än du...

  SvaraRadera
 2. Härligt sammanträffande.

  Ja, kan nog medge att jag var lite snål med poängen. Å andra sidan har jag mer än halva flaskan kvar och utifrån dina intryck känns det som att vinet la i några växlar till.

  Kan bara hålla med, påfyllning tack..

  SvaraRadera
 3. Hehe, appropå muskelrelaterade smärtor har jag för tillfället träningsrelaterade muskelplågor the size of Mount Everest - kan knappt gå! :-)

  Tack för vintransporten! Det var nära en av dem rök nu idag men så kom jag på att jag hade en flarra kvar av 2008 le Ciste Laguerre som jag antar att jag är bland de sista i bloggospheren att vara i position av? Den rök istället. Eller ryker, eftersom vi hinkar i oss den nu. Rykning i progression... ;-)

  Ha en fortsatt trevlig helg! /Ulf

  SvaraRadera
 4. Haha, ja rykning kan vara trevlig. Inga problem alls med transport bara trist att det blev så kort. Kollegorna hade en grym hemlängtan ;).. Eller så var det fasan för vad det skulle kosta att vara i storstaden några minuter till..

  Apropå muskelsmärtor, undrar hur det kändes i kroppen efter en nett liten skidtur på 1200km i uppförsbacke, motvind och så många minus att det att skalan nästan tar slut, hmf vi har det nog ganska bra ändå. Fast det är klart, det är riktigt synd om dig nu ;)..

  Trevlig fortsatt helg på dig också..

  SvaraRadera
 5. Btw, väldigt trevligt att träffa C. Nästa gång får det bli en längre pratstund.

  Hälsa..

  SvaraRadera
 6. Det får det bli! Ska göra! :-)

  SvaraRadera
 7. Kan bara hålla med. Så jävla fint! Ett stadigt vin som inte viker ner det minsta 3:e dagen.
  /T

  SvaraRadera
 8. Eller hur, ett riktigt jävla fint vin. Fick just påfyllning av ovan nämnda. Riktigt fint..

  SvaraRadera