Sidor

torsdag 12 december 2013

Pepparkakssticks o fuskport. Vad hände?..

Vilmas Pepparkakssticks
Pistagekräm à la Coop
Vore snarast tjänstefel att inte delge något småjuligt i tider som dessa. Framförallt när vår snälle Tomte på höjden kom förbi med ett paket fullproppat med smakbitar. Vilmas har jag nämnt tidigare, ni vet de där som knäckebrödsbakarna som gör allt ekologiskt, ja i den mån det går vill säga. Pepparkakssticksen är en knäckehybrid som förenar kraset i knäcke och smasket i kakan. Lite mindre söt än en vanlig pepparkaka och lite mindre matig än ett vanligt knäcke, äsch lika bra att testa så ni vet vad jag snackar om. För att göra det extra festligt lånar jag lite pistagefyllning från Coop.

Allesverloren Fine Old Vintage 2008
Till dricker jag årets glö.., nej, nej, nej, nog för att jag kan dricka glögg om det bjuds men det är inget jag medvetet skulle sitta och sippa på oavsett vad tomten säger. Nej istället väljer jag Allesverloren Fine Old Vintage 2008 (nr 12109, 139 kr). Vet inte om det beror på att min förra flaska hade legat till sig i källaren något år eller att jag har en något romantiserad bild från föregående årgångar av detta sydafrikanska portvanabe men årets flaska var inte alls särskilt trevlig. Bra frukt, trevlig sötma men lite obalanserat och framförallt ett alkoholstick som nästan biter tag i bussgroggsnerven. Med det sagt slår det allt i glöggväg på fingrarna ändå, i alla fall i min gom.

Tills nästa gång. Då var det grönt igen...

5 kommentarer:

 1. Låter upplagt för ett test! :) Köp ettt par flarror till och lägg i källaren. Men busgroggskänslan låter iofs oroväckande... Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag skippar nog det, korkar upp en Taylor Quinta de Vargellas 88:a o tröstar mig med istället. Ungefär samma peng när det begav sig, ok att det är halva mängden men det är minst dubbelt så gott också ;)

   Radera
  2. Taylor's, funny you should mention that. Kan komma upp ett inlägg om Taylor's vintage port 1985-2011 på en blogg nära dig ;)

   Radera
 2. De Allesverloren F O V jag har druckit har vunnit väldigt mycket på ett eller två år i källaren. Drack -01 2010 och den hade dock legat lite väl länge, men 1-3 år i källaren skulle jag rekommendera! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det besannades verkligen efter denna flaska, får se om jag förmår mig att lägga undan något. Å andra sidan, med tanke på hur lite fortifierat som dricks här hemma, tror jag att jag lägger slantarna på något annat.

   Radera