Sidor

onsdag 26 juni 2013

Hackman Hard Face NOH. Efter sådd kommer regn..

Hackman Hard Face NOH
Låter det för bra för att vara sant, ge det till dina föräldrar. En stekpanna som inte kan brännas vid? Ja vi får väl se, sa jag att den är speciellt gjord för induktionshällar. Det gick ju galant det här. Stabil, skönt handtag, gedigen känsla, aningen längre uppvärmning än "vanliga" pannor och nej inget fastbränt trots uppvärmning på högsta effekt. Allt i kombination gör att päronen är mer än nöjd, bra så.

Tills nästa gång. Undrar just om grödorna hinner titta fram...

Pst. Kostar en slant men lykka för den som har en induktionshäll.

Psst. Mer info om Hard Face och NOH.

10 kommentarer:

 1. Hej
  Vi har den pannan sedan några månader tbx och visst är den bra, MEN. Tyvärr har den slagit sig och botten är otroligt ojämn. Pannan vickar på hällen innan hela ytan blivit tillräckligt varm, vilket tar ett tag eftersom stora delar inte är i kontakt med hällen :(
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter riktigt trist, hoppas att det inte upprepar sig med mina föräldrars panna.

   Radera
 2. Hoppas den blivit bättre än sist för denna har jag haft och det var utan konkurrens sämsta pannan ever. Efter någon månad satte sig allt fast värre än i en torr gjutjärnspanna :(

  http://royaldesign.se/viewitem.aspx?ID=7710

  Jag tycker faktiskt Jamies Pro serie är väldigt bra, tjock botten med koppar samt teflon som håller.
  http://www.frapp.se/sv/products/jamie-oliver-professional-stainless-steel-induction.php

  Nästa gång jag ska ha non-stick ska jag nog testa en Scanpan men jag använder nästan uteslutande Lodge gjutjärnspannor. Finns för 250kr på Amazon.co.uk fraktfritt. Håller resten av ditt liv :)

  P.

  SvaraRadera
 3. @Villa, jag köpte Jamies induction series och den var likadan. Värdelös. Vobblade katastrofalt. Fick en ny av Tefal men den var likadan. Inte konstigt med 3mm gods.. Men jag glaskeramikhäll och jag tror de med flit gör botten extremt konkav för att de har stora problem med folk som gasar på med fullt spjäll på induktion och det slår sönder pannorna med för snabb värmeökning. Möjligen funkar de bättre på just induktion men jag ser till att köpa allt med rejäl botten nuförtiden.

  Igen, gjutjärn får aldrig det problemet och det ska mycket till att vrida en panna som Jamies Pro series med tjock botten. Sen håller ju pannor med mycket gods värmen längre och jag ställer ofta fram hela pannan på bordet så det är en bonuseffekt :)

  P.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt, mina föräldrar har som sagt inte använt den särskilt länge men utifrån deras behöv kändes den klockren.

   När det kommer till stekpanna tycker jag att det är riktigt svårt. Är själv på jakt efter nytt, ständigt. Kanske lika bra att göra slag i saken och köra gjutjärn rakt av. Får återkomma, tack för feedback.

   /David

   Radera
 4. Har man fördelen att ha induktionshäll eller gasol så är det enda rätta att köra på pannor i kolstål. Hyggligt dyra, men har man väl fått de ordentligt infettade så är de svårslagna...och till skillnad från teflon och andra fuskbeläggningar så blir de bara bättre ju mer du använder de. Och som bonus kan du använda vilka bestickverktyg du vill, inkl de i metall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bestick eller verktyg skulle det naturligtvis stå. Ingen risk att skrapa bort beläggningen

   Radera
  2. Jag som har varken induktion eller gasol, funkar det ändå eller tappar man funktion? Jakten på den "perfekta" pannan går vidare ;)

   Radera
  3. Det optimala ska vara induktion och gasol, men det funkar absolut även på vanlig häll. Du får komma förbi Höganäs, här finns en liten outlet ;)

   Radera
  4. Jag har kört kolpannor från De buyer och fick stora problem med ojämn botten med följden av ojämn värmefördelning. Redan under instekningen slog den sig sen var det ingen återvändå. De vill ha gasol de där hävdar jag. Det finns en anledning till att de inte funnits i "svensson"köket utan i storköken där gasolen är mer eller mindre standard. Jag hävdar att de gjort sitt intåg i vanliga köken i jakten på att trötta oss prylidioter ;-)

   P.

   Radera