Sidor

torsdag 27 juni 2013

Burrata och Olivastra. Nu får det räcka..

Burrata och Intinis Olivastra
Burrata, eller Burratina di Andria som det står på förpackningen, är en otroligt färsk, krämig, mild och gräddsprängd liten sak. Lite som en mozzarella på gräddsteroider, öh det är ju precis va det visar sig vara när jag gör en sedvanlig gooogling. När Roberto var på besök i Gävle hade han med sig denna och trots att han berättade massor kommer jag inte ihåg en bråkdel, fokus var inte på öronen utan munnen. Men en sak som fastnade var att det skulle sitta som en smäck med Intinis Olivastra olja till, extra virgin prinsessan är ganska gröngräsig, tomat och ört smakande olja med ett lätt pepprigt avslut som tillsammans med osten smakar himmelskt. Vet inte om helheten lyfter delarna men nog kompletterar de varandra på bästa sätt.

Tills nästa gång. Vill ha tillbaka sommaren, nu!...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar