Sidor

tisdag 1 januari 2013

Hejdå 2012, välkommen 2013..

Ett år sedan
Puh, helt fantastiskt underbart att umgås med nära och kära, njuta av go mat och allmänt spring men enough is enough, Nu börjar vi om på ny kula, fast sakta i backarna. Slutet på 2012 var ju inte helt fel. Eftersom vi var utnumrerade, 4 mot 5, fanns det inte allt för mycket tid att fundera över frukt, fat och annat sekundärt. Fokus var, som sig bör, umgänge, tror att jag lyckades hyfsat denna gång.

Först ut på aftonen var en lågtempad närdöd entrecote, persiljesmör, vitlöksdito och ugnsbakade morötter. Till det satt Fox Creek Short Row Shiraz 2010 (nr 6145, 175 kr) som en smäck. Följsamt, fruktigt, balanserat, strukturerat med en stramare ryggrad. Tydlig Aussie shiraz när den är som bäst. Hör inte till vanligheterna att samtliga kring bordet gillar, härligt. Palmer & Co Millésime Brut 2002 (nr 7867, 269 kr, nu årgång 2006) gillade samtliga också, härligt drickfärdig med lite småmogna äpplen, len mousse och en hög klunkfaktor. Däremot fick jag ha Fratelli Revello Barolo Vigna Gattera 2004 för mig själv och tur var det. Underbar mogen ren nebba doft, inte samma intensitet i smaken men även denna i perfekt form. Till chark och ost, ett fullkomligt sätt att säga adjö 2012.

Skål
Tills nästa gång. Inte ett löfte så långt ögat når, förutom det vanliga "blienbättremänniska" och dricka mer Bourgogne, Madeira, mogen Barolo/Barbaresco, Napa Cab,... ,.... ,.... ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar