Sidor

torsdag 17 februari 2011

Mayu Reserva Syrah 2007. Påtal om poäng och sömnlöshet..

Ett chilenskt r(h)ôn(e)?
19 Poäng i Decanter, tidigare provad i årgång 06, det var Vintresserad som påvisade att vinet finns i ordinare sortimentet för 89 pix. Här kommer Mayu Reserva Syrah 2007.

Där var den igen, den där småsyrliga, frukttonen som ligger någonstans mellan karamell och jästa vinbär. Frun i huset tycker att det luktar svamp. Inte alls speciellt smickrande. Förutom den säregna men påtagliga doft noten känns ändå doften balanserad, fruktig med typiska syrah komponenter som gummi och peppar men i en icke europeisk skrud . Doften träffar inte mitt i epicenter men den är på inget sätt dåligt, möjligen något mer nedtonad än väntat.


Smaken är desto bättre, lite köttig med vissa chark inslag, fräsh mörk röd frukt som ändå spelar samspelt med ett kyligare örtigt drag, vinet känns nästan lite kolsyrat fast på ett bra sätt. I munnen är det fylligt utan att vara sötfruktigt med en direkt njutbar drickbarhet och riktigt polerade lättsamma tanniner som ändå lämnar ett ganska långt avslut med mer stram frukt, aningen salmiak och en liten pikant träantydan.


Mums, riktigt gott må jag säga. Drickbarheten går det inte att ta miste på, möjligen att det som i dagsläget sticker ut inte tilltalar mig till hundra men helheten övertygar ändå tillräckligt för att utfärda en stark rekommendation. (88-89p)


Familjen då? Jo de är kvar, lika härliga och krävande som alltid. Det största just nu är en planerad egenhelg i hufvudstaden. Är det någon som har förslag på aktivitet, eller ställe som borde uppsökas? Kvällen är tillägnad rödtjut, någon som vill hänga på?

Tills nästa gång. Det finns vissa fördelar med att börja dagen 04:30...

5 kommentarer:

 1. Välkommen! Det ska bli kul! :-)

  SvaraRadera
 2. Vi gillar också Mayu. Så mycket att vi sökte källan i Chile. Läs mer på..

  http://vinumvitaest.blogspot.com/2010/12/mysteriet-med-mayu-i-norra-chile.html

  SvaraRadera
 3. @ Red S, Det ska bli riktigt roligt..

  @ VVE, Jag läste det tragikomiska inlägget, var nog det som fick mig att börja utforska hyllorna igen efter exportguldet.

  Har du provar 07:an? Tyckte att den var bättre än 06:an. Men det är egentligen svårt när jag provade en slatt av 06:an och en hel flaska av 07:an.

  Mvh David

  SvaraRadera
 4. ser att du inte gillade 06an, jag gillar den skarpt, tyckte den hade alla attribut för en syrah, o för det priset så är det kanon. Jag hade iof sig inga förväntningar när jag provade den första gången ....

  SvaraRadera
 5. Nej sant, men jag gillade 07:an desto mer. Vet inte om det beror på sällskapet och den korta bekantskapen när jag provade 06:an eller något annat. Prova gärna 07:an och berätta om du upplever någon skillnad.

  Mvh David

  Har som sagt väldigt svårt för den där kemiska tonen tonen, tyckte att den var mindre markant i 07:an.

  SvaraRadera