Sidor

fredag 25 februari 2011

Larressingle Très Vieil Armagnac 1971. En liten på vägen..

Kappsäcken är packad, kameran laddad och humöret på topp. Måste dock medge att det är lite nervskakande att åka iväg. Nya och nygamla bekantskaper och storstad utan lokalsinne för att nämna några faktorer. Men fasiken va härligt det ska bli.

En liten rackabajsare för att värma upp humör och sinnen, Larressingle Très Vieil Armagnac 1971 (nr 317, 499 kr, 500ml) kändes intressant i en annars oinspirerad vårlansering.

Fantastiskt fantasi eggande doft, romrussin, ingefära, kanel, fikon, apelsinmarmelad för att nämna några associationer. Det känns sött och fylligt med en härlig målarfärgskänsla över sig. Doften känns, trots sin fyllighet, inte inställsam utan mer kraftfull och stämningsfull.


Smaken skäms inte för sig heller, en ganska direkt atack av lite små bitterhet sedan fylls munnen av samma aromer som går igen i doften, det känns nästan lite småfränt i all praktfull smak, inte det inställsamma parfymliknande som kan bli med en dålig konjak utan mer pang på. Även målarfärgskänslan återfinns i smaken men på ett possitift sätt. Eftersmaken är lång och lite småtorr med lite fatkänning, fikon och kärnbitterhet. (92-93p)

Tills nästa gång. Sthlm, vi syns imorgon...

Ps. Har ni hört om länkrabaldret på SB? Om inte: Alla gamla länkar fungerar inte. Vad man vinner på det? Inte en aning men någon blir säkert glad. Detta är med andra ord min första nya fungerande länk, kanske. Ds

2 kommentarer: